Ο νόμος περιμένει τα «σκληρά φορτηγά» στη στροφή

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης δεν απέκλεισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες φορτηγών συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και εμποδιστεί η ομαλή λειτουργία της αγοράς και η κυκλοφορία. Οι ιδιοκτήτες, οι οποίοι αντιδρούν στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, προχώρησαν και χθες σε μερικό αποκλεισμό κεντρικών δρόμων σε όλη την Ελλάδα. Το μεσημέρι στην περιοχή του Κηφισού η πορεία οδηγών 15 φορτηγών προκάλεσε σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα.

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης δεν απέκλεισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες φορτηγών συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και εμποδιστεί η ομαλή λειτουργία της αγοράς και η κυκλοφορία. Οι ιδιοκτήτες, οι οποίοι αντιδρούν στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, προχώρησαν και χθες σε μερικό αποκλεισμό κεντρικών δρόμων σε όλη την Ελλάδα.

Το μεσημέρι στην περιοχή του Κηφισού η πορεία οδηγών 15 φορτηγών προκάλεσε σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα. Δίχως να έχουν ενημερώσει την ΕΛ.ΑΣ., οι οδηγοί ξεκίνησαν από το ύψος του Σκαραμαγκά όπου συγκεντρώθηκαν και κινήθηκαν μέσω της λεωφόρου Αθηνών προς το κέντρο. Εγκλωβίστηκαν όμως από αστυνομικές δυνάμεις και τους διαμηνύθηκε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα τους επιτρεπόταν η κίνηση προς το κέντρο της πόλης. Ετσι οι οδηγοί επέστρεψαν στη λεωφόρο Αθηνών και κατευθύνθηκαν στη συνέχεια προς τα διόδια Ελευσίνας.

Οδηγοί από την Πελοπόννησο απέκλεισαν την εθνική οδό στο ύψος της Νεστάνης, ενώ ως αργά το βράδυ είχαν αποκλείσει μία λωρίδα κυκλοφορίας, δυσκολεύοντας τη διέλευση των ΙΧ. Χθες το απόγευμα, επίσης, ιδιοκτήτες φορτηγών απέκλεισαν τμήμα της Εγνατίας οδού στα Γιάννινα. Οι οδηγοί δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ ο πρόεδρος του σωματείου τους κ. Γ. Τζωρτζάτος τόνισε χθες ότι τις επόμενες ημέρες «33.000

φορτηγά δημόσιας χρήσης θα βρίσκονται παραταγμένα κατά μήκος των εθνικών οδών».

Οι παρενέργειες από την απεργία δεν περιορίζονται στις μετακινήσεις καθώς ήδη, έχουν αρχίσει οι επιπτώσεις στην αγροτική παραγωγή. Οπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Μεταποιητών Τυποποιητών Εξαγωγέων Επιτραπέζιων Ελιών κ. Νέλος Γεωργούδης: « Επί μια εβδομάδα ο Πειραιάς νέκρωσε, δεν έγινε ούτε μια εξαγωγή. Τις επόμενες δύο εβδομάδες είναι η συγκομιδή των πράσινων ελιών οι οποίες πρέπει να σταλούν άμεσα για επεξεργασία», τόνιζει. Αν η απεργία των φορτηγών συνεχιστεί, το οικονομικό κόστος, μόνο από τις πράσινες ελιές, υπολογίζεται στα 200 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τον κ. Γεωργούδη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία