Τρέχουν Γιώργος και υπουργοί

O υπουργός Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνος κάθησε με τους επιτελείς του και υπολόγισε: για κάθε χίλιους ξένους δρομείς που θα συμμετάσχουν την 31η Οκτωβρίου στον χρυσό μαραθώνιο της Αθήνας, η πολιτεία θα εισπράττει πέντε εκατομμύρια ευρώ! Και πώς υπολόγισε αυτό το ποσό; Οι οικονομολόγοι, Ελληνες και ξένοι, με τους οποίους εδώ και 11 μήνες συνεργάζεται ο υπουργός, υπολόγισαν με στατιστικά στοιχεία (και μικρή απόκλιση λάθους) ότι για κάθε έναν ξένο δρομέα που θα συμμετάσχει αναλογούν 1,2 επισκέπτες συνοδοί του.

O υπουργός Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνος κάθησε με τους επιτελείς του και υπολόγισε: για κάθε χίλιους ξένους δρομείς που θα συμμετάσχουν την 31η Οκτωβρίου στον χρυσό μαραθώνιο της Αθήνας, η πολιτεία θα εισπράττει πέντε εκατομμύρια ευρώ! Και πώς υπολόγισε αυτό το ποσό; Οι οικονομολόγοι, Ελληνες και ξένοι, με τους οποίους εδώ και 11 μήνες συνεργάζεται ο υπουργός, υπολόγισαν με στατιστικά στοιχεία (και μικρή απόκλιση λάθους) ότι για κάθε έναν ξένο δρομέα που θα συμμετάσχει αναλογούν 1,2 επισκέπτες συνοδοί του. Στόχος είναι να συμμετάσχουν στον μαραθώνιο που αναβαθμίστηκε από την ΙΑΑF σε χρυσό, λόγω της συμπλήρωσης 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα, περί τους 22.000 δρομείς. Ανάμεσά τους, εκτός απροόπτου, και ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου και τρεις υπουργοί, που ως τώρα έχουν εκδηλώσει ανάλογο ενδιαφέρον: η κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, ο κ. Π. Γερουλάνος και ο κ. Δ. Δρούτσας. Και οι τρεις θα τρέξουν τη λεγόμενη «μικρή διαδρομή» των 10 χιλιομέτρων.

Επέτειος 2.500 ετών από τη Μάχη και θα τιμηθεί μόνον με τον μαραθώνιο, έστω και αν αυτός έχει χαρακτηριστεί χρυσός, έστω και αν συμμετάσχουν VΙΡ δρομείς (πιθανόν και κάποιος πρωθυπουργός ή αρχηγός κόμματος άλλης ευρωπαϊκής χώρας); Οχι βεβαίως.

Ο κ. Γερουλάνος υπολόγισε ότι ο Μαραθώνιος μπορεί να διαρκέσει- έως ότου τερματίσουν και οι τελευταίοι δρομείς- περί τις 8 ώρες. Συνεπώς όσοι δεν τρέχουν τι κάνουν; Καλλιτεχνικό μαραθώνιο. Διαρκείας και αυτός 8 ωρών, στο Καλλιμάρμαρο.

Ο καλλιτεχνικός μαραθώνιος χαρακτηρίστηκε ήδη από την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού μείζον πολιτιστικό και πολιτικό γεγονός, αφού σε αυτόν έχουν προσκληθεί σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο των τεχνών, των γραμμάτων και του πολιτισμού.

Ανάμεσά τους και ο διάσημος ολλανδός αρχιτέκτονας και συγγραφέας κ. Ρεμ Κούλχαας, ο οποίος χαρακτηρίζεται «ο πολέμιος του προβλέψιμου» ή όπως έχει καθιερωθεί από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ως «πιο ακραίος, παραγωγικός και με τη μεγαλύτερη επιρροή προφήτης της αρχιτεκτονικής». Εχει προσκληθεί επίσης ο δημοφιλής ιάπωνας σύγχρονος συγγραφέας κ. ΧαρούκιΜουρακάμι, η Σέρβα κυρία Μαρίνα Αμπράμοβιτς (η «απόλυτη σταρ performer»όπως την αποκαλούν) και πολλά άλλα ηχηρά ονόματα της Τέχνης, που το υπουργείο Πολιτισμού διατηρεί προς το παρόν μυστικά. Στις 8 ώρες που αναμένεται να διαρκέσει ο μαραθώνιος όλοι αυτοί οι άνθρωποι των γραμμάτων θα συμμετάσχουν σε διάφορες εκδηλώσεις με θέμα πώς ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός επηρεάζει όλες τις μορφές του σύγχρονου.

Ο υπουργός Πολιτισμού είχε όλο αυτό το διάστημα σειρά επαφών με διεθνή μέσα στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, με στόχο να δείξει, με την ευκαιρία του χρυσού μαραθωνίου, ότι η Ελλάδα, παρ΄ ότι βρίσκεται υπό την εποπτεία της τρόικας, δεν είναι μόνον το δίπτυχο «ήλιος και θάλασσα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk