Η αγωνία Σαμαρά για τη συνέντευξη στη ΔΕΘ

Το φάντασμα της προπερσινής εμφάνισης του κ. Κ.Καραμανλή στη ΔΕΘ, απ΄ όπου άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την πρωθυπουργία του, πλανάται πάνω από τη Ρηγίλλης. Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ.Σαμαράς βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, δύο χρόνια μετά τον ορυμαγδό των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου. Στο ίδιο σημείο απ΄ όπου ξεκίνησε η ραγδαία φθορά του κ. Καραμανλή, ο κ. Σαμαράς συναντά μπροστά του την ίδια υπόθεση που κλονίζει τη ΝΔ, μετά την κατάθεση της κυρίας Αικατερίνης Πελέκη.

Το φάντασμα της προπερσινής εμφάνισης του κ. Κ.Καραμανλή στη ΔΕΘ, απ΄ όπου άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την πρωθυπουργία του, πλανάται πάνω από τη Ρηγίλλης. Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ.Σαμαράς βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, δύο χρόνια μετά τον ορυμαγδό των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου.

Στο ίδιο σημείο απ΄ όπου ξεκίνησε η ραγδαία φθορά του κ. Καραμανλή, ο κ. Σαμαράς συναντά μπροστά του την ίδια υπόθεση που κλονίζει τη ΝΔ, μετά την κατάθεση της κυρίας Αικατερίνης Πελέκη. Στόχος του είναι να φύγει αλώβητος από τη Θεσσαλονίκη και επενδύει πολλά στη σημερινή ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς. Αυτό που αγχώνει ιδιαίτερα τον ίδιο και το επιτελείο του είναι η αυριανή συνέντευξη Τύπου, όπου θα κληθεί ν΄ απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων για θέματα που ταλανίζουν την αξιωματική αντιπολίτευση.

Η προετοιμασία είναι εντατική από τους στενούς του συνεργάτες, με τον εκπρόσωπο του κόμματος κ. Π. Παναγιωτόπουλο να επεξεργάζεται σχέδια πιθανών ερωτήσεων, ενώ ο κ. Σαμαράς έχει δεχθεί αρκετές εισηγήσεις για ερωταπαντήσεις και από άλλα στελέχη.

Το «φροντιστήριο» είναι εντατικό, καθώς μια κακώς διατυπωμένη απάντηση μπορεί να φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον κ. Σαμαρά και να τον ακολουθεί στη μετέπειτα πορεία του. Ο πρόεδρος της ΝΔ πρέπει να δώσει απαντήσεις για τη στάση της ΝΔ στο μνημόνιο, στον κ. Καραμανλή, στο Βατοπαίδι και στην αποχώρηση της ΝΔ από την Προανακριτική, στις διαγραφές, στην κυρία Ντόρα Μπακογιάννη , στο γιατί το κόμμα δεν ανακάμπτει κ.ά.

Στη Ρηγίλλης αναγνωρίζουν ότι από την εμφάνιση του κ. Σαμαρά θα εξαρτηθούν πολλά για το αν και πόσο γρήγορα θα ανακάμψει η ΝΔ, καθώς είναι ένα κρίσιμο πολιτικό τεστ που πρέπει να περάσει με επιτυχία, σε μια περίοδο όπου παρασκηνιακά τουλάχιστον αμφισβητείται η στρατηγική του.

Πάντως σήμερα το βράδυ ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να εκφωνήσει μια άκρως επιθετική ομιλία για την κυβέρνηση, στην οποία θα καταστήσει τον πρωθυπουργό κ. Γ.Παπανδρέου τον αποκλειστικό υπεύθυνο για την ασκούμενη πολιτική αλλά και την εμπλοκή του ΔΝΤ στις οικονομικές εξελίξεις της χώρας με την ψήφιση του μνημονίου. Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να μιλήσει για τις ανακολουθίες της κυβέρνησης και θα αναλύσει την οικονομική πρόταση της ΝΔ, ευελπιστώντας σε καλύτερη προβολή, αφού έχει ως σήμερα χαμηλή αποδοχή με βάση τις μετρήσεις.

Εμμεσες πλην σαφείς αιχμές για την τρόικα άφησε ο κ. Σαμαράς, περιοδεύοντας στο κέντρο της πόλης με τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Κ.Γκιουλέκα . «Πιάνεται η καρδιά σου, όταν στην καρδιά του κέντρου της Θεσσαλονίκης βλέπεις τόσο πολλά κλειστά μαγαζιά.Είναι το μαστίγωμα που δέχεται ο επιχειρηματικός κόσμος της πόλης,αλλά αυτό συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα,από αυτή την πολιτική που θέλειλιτότητα,λιτό- τητα, λιτότητα και μόνο λιτότητα, ως λύση για την κρίση» είπε και έριξε τη βολή ουσιαστικά κατά του επικεφαλής της τρόικας Πόουλ Τόμσεν: «Και σήμερα (σ.σ.: χθες) από τα στόματα όσων έφτιαξαν το πρόγραμμα του μνημονίου ακούσαμε το αντίθετο. Οτι δηλαδή είχαν προσφέρει λάθος μείγμα».

Νωρίτερα ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε και με τον κ. Π. Ψωμιάδη και είχαν θερμό εναγκαλισμό, θέλοντας να διασκεδάσουν με θετικές δηλώσεις τις φήμες ότι υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις τους.

ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΗ ΡΗΓΙΛΛΗΣ
* Ηταν γόνιμη η διακυβέρνηση Καραμανλή; * Πρέπει να μιλήσει ο πρώην πρωθυπουργός; * Εχει ευθύνες η ΝΔ για τα σκάνδαλα; * Εχει δίκιο η κυρία Πελέκη; * Γιατί επιμένει η ΝΔ στο «όχι» για το μνημόνιο;

* Τι θα έκανε η ΝΔ αν πτώχευε η χώρα; * Θα ακολουθήσουν κι άλλες διαγραφές;

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk