Χρυσό ρεκόρ στα 1.282,97 δολάρια

Οι μήνες Σεπτέμβριος και Οκτώβριος αποτελούν την ισχυρή περίοδο για τη ζήτηση σε κοσμήματα, από τα καταστήματα της φημισμένης Γκίνζα στην Ιαπωνία (φωτογραφία) και του Μανχάταν ως τα φεστιβάλ αγοράς χρυσού της Ινδίας. Ο χρυσός όμως γίνεται ολοένα ακριβότερος, καθώς από την αρχή του Αυγούστου η άνοδος στην αξία του έχει ξεπεράσει τα 100 δολάρια, μία αύξηση της τάξεως του 8,5%. Χθες η τιμή του πολύτιμου μετάλλου εκτινάχθηκε για πρώτη φορά πάνω από τα 1.280 δολάρια την ουγκιά, σημειώνοντας ρεκόρ στα 1.

Οι μήνες Σεπτέμβριος και Οκτώβριος αποτελούν την ισχυρή περίοδο για τη ζήτηση σε κοσμήματα, από τα καταστήματα της φημισμένης Γκίνζα στην Ιαπωνία (φωτογραφία) και του Μανχάταν ως τα φεστιβάλ αγοράς χρυσού της Ινδίας. Ο χρυσός όμως γίνεται ολοένα ακριβότερος, καθώς από την αρχή του Αυγούστου η άνοδος στην αξία του έχει ξεπεράσει τα 100 δολάρια, μία αύξηση της τάξεως του 8,5%. Χθες η τιμή του πολύτιμου μετάλλου εκτινάχθηκε για πρώτη φορά πάνω από τα 1.280 δολάρια την ουγκιά, σημειώνοντας ρεκόρ στα 1.282,97

δολάρια, λίγο προτού υποχωρήσει. Οσοι παίζουν στην αγορά χρυσού φαίνεται να προεξοφλούν ότι ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) Μπεν Μπερνάνκιθα χαλαρώσει τη νομισματική πολιτική την προσεχή Τρίτη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk