Τα κινηματογραφικά φεστιβάλ και η κρατική… μη επιχορήγηση

Η σημασία της μαγικής φράσης «κρατική επιχορήγηση» υπήρξε το επίμαχο θέμα της συζήτησης που έγινε χθες ανάμεσα σε εκπροσώπους δεκαοκτώ ελληνικών κινηματογραφικών φεστιβάλ. Στη συζήτηση, η οποία διοργανώθηκε από το Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας στο καφέ-μπαρ του βιβλιοπωλείου Ιανός, συμμετείχαν για πρώτη φορά εκπρόσωποι από μεγάλα αλλά και μικρά φεστιβάλ, όπως τα Θεσσαλονίκης, Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, Εmotion Ρictures, Ολυμπίας, ΕCΟ Films Ρόδου, Ψαροκόκαλου, Επιστημονικών Ταινιών, ΜΙΚ Λαυρίου, Κω κ.

Τα κινηματογραφικά φεστιβάλ  και η κρατική… μη επιχορήγηση | tovima.gr

Η σημασία της μαγικής φράσης «κρατική επιχορήγηση» υπήρξε το επίμαχο θέμα της συζήτησης που έγινε χθες ανάμεσα σε εκπροσώπους δεκαοκτώ ελληνικών κινηματογραφικών φεστιβάλ. Στη συζήτηση, η οποία διοργανώθηκε από το Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας στο καφέ-μπαρ του βιβλιοπωλείου Ιανός, συμμετείχαν για πρώτη φορά εκπρόσωποι από μεγάλα αλλά και μικρά φεστιβάλ, όπως τα Θεσσαλονίκης, Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, Εmotion Ρictures, Ολυμπίας, ΕCΟ Films Ρόδου, Ψαροκόκαλου, Επιστημονικών Ταινιών, ΜΙΚ Λαυρίου, Κω κ.ά.

« Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το υπουργείο Πολιτισμού έχει πλέον μηδαμινό προϋπολογισμό και δεν υπολογίζει τα φεστιβάλ » ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκος Νικολαΐδης, καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ ΕCΟ Films της Ρόδου. « Είναι λάθος να ξεκινάμε μια κουβέντα για τον πολιτισμό μιλώντας με χρηματικούς όρους, αλλά από την άλλη πλευρά δεν γίνεται πολιτισμός χωρίς χρήματα» είπε ο καλλιτεχνικός διευθυντής των Νυχτών Πρεμιέρας κ. Ορέστης Ανδρεαδάκης, προσθέτοντας ότι « πρέπει να ξεχάσουμε την έννοια της επιχορήγησης από τους κρατικούς φορείςχωρίς βέβαια να πάψουμε να ζητούμε χρήματα, γιατί είναι υποχρέωση της πολιτείας να δίνει- αλλά συγχρόνως να ψάξουμε να βρούμε άλλους τρόπους επιχορήγησης των φεστιβάλ μας. Και αυτό είναι το πιο δύσκολο ». Στην Ελλάδα μετρούνται παραπάνω από 30 κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
Σίβυλλα
Helios Kiosk