ΡωσίαH ηλεκτρονική διεύθυνση «Putin-2012.rf» προδίδει επιστροφή του παλαιού ένοικου στο Κρεμλίνο

Μπορεί ο Βλαντίμιρ Πούτιν να επιμένει δημοσίως πως δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα διεκδικήσει την επιστροφή του στο Κρεμλίνο στις εκλογές του 2012, ωστόσο αποκαλύπτεται ότι υπηρεσία της ρωσικής κυβέρνησης έχει ήδη καταχωρήσει την ηλεκτρονική διεύθυνση Putin-2012.rf σε μία ισχυρότατη ένδειξη ότι ο νυν πρωθυπουργός θα θέσει υποψηφιότητα.

Το διαδικτυακό πρακτορείο ειδήσεων Gazeta.ru μετέδωσε την Παρασκευή ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Σωματοφυλάκων της Ρωσίας, επιφορτισμένη με την προστασία υψηλά ιστάμενων αξιωματούχων, καταχώρησε πολλές ηλεκτρονικές διευθύνσεις στα κυριλλικά, που φαίνεται να συνδέουν το όνομα του Πούτιν με τη διεκδίκηση της προεδρίας το 2012.

Καμία από τις 400 και πλέον διαδικτυακές διευθύνσεις που έχουν καταχωρηθεί από τις αρχές του καλοκαιριού, όταν οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις στα κυριλλικά έγιναν διαθέσιμες, δεν συνδέει το όνομα του Ρώσου προέδρου κ. Ντμίτρι Μεντβέντεφ με τις εκλογές του 2012.

Ο Πούτιν διατείνεται ότι δεν έχει αποφασίσει αν θα είναι υποψήφιος το 2012. Ωστόσο, οι περισσότεροι διπλωμάτες και αναλυτές εκτιμούν ότι θα επιστρέψει στο Κρεμλίνο διορίζοντας τον Μεντβέντεφ σε κατώτερο αξίωμα.

Ο Πούτιν και ο Μεντβέντεφ έχουν δηλώσει ότι θα αποφασίσουν μεταξύ τους ποιος θα είναι υποψήφιος.

Ο επικεφαλής εκπρόσωπος του Πούτιν, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι η ηλεκτρονική διεύθυνση δεν αποτελεί ένδειξη ότι ο πρωθυπουργός σχεδιάζει να επιστρέψει στο Κρεμλίνο.

«Δεν υπήρξε κάποιο αίτημα από πλευράς μας. Δεν πρέπει να βγάζουμε συμπεράσματα για μελλοντικές εκλογές με βάση τις καταχωρήσεις ενός domain name» είπε ο Πεσκόφ στην Gazeta.ru.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θεωρείται ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης της Ρωσίας. Διετέλεσε πρόεδρος της χώρας κατά την περίοδο 2000-08 και επέλεξε ο ίδιος τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ να τον διαδεχθεί στο Κρεμλίνο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος