«Συμβολικές» καταλήψεις δικαστηρίων

Τρίωρη στάση εργασίας (7.30-10.30 π.μ.) αλλά και συμβολικές καταλήψεις δικαστικών μεγάρων πραγματοποίησαν χθες οι δικαστικοί υπάλληλοι κατόπιν απόφασης της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, ενώ το ίδιο θα επαναληφθεί και σήμερα. Οι δικαστικοί υπάλληλοι προέβησαν σε συμβολική κατάληψη του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, καθώς και των Δικαστικών Μεγάρων Πάτρας, Θήβας, Λαμίας, Σάμου, όπως και άλλων περιοχών της χώρας. Η Ομοσπονδία ζητεί να συμπληρωθούν τα οργανικά κενά που αγγίζουν το 33% (από 9.

«Συμβολικές»  καταλήψεις  δικαστηρίων | tovima.gr

Τρίωρη στάση εργασίας (7.30-10.30 π.μ.) αλλά και συμβολικές καταλήψεις δικαστικών μεγάρων πραγματοποίησαν χθες οι δικαστικοί υπάλληλοι κατόπιν απόφασης της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, ενώ το ίδιο θα επαναληφθεί και σήμερα. Οι δικαστικοί υπάλληλοι προέβησαν σε συμβολική κατάληψη του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, καθώς και των Δικαστικών Μεγάρων Πάτρας, Θήβας, Λαμίας, Σάμου, όπως και άλλων περιοχών της χώρας. Η Ομοσπονδία ζητεί να συμπληρωθούν τα οργανικά κενά που αγγίζουν το 33% (από 9.017

οργανικές θέσεις οι 3.000 είναι κενές), να ολοκληρωθεί η μηχανοργάνωση των δικαστηρίων και να βελτιωθούν οι κτιριακές υποδομές. Ακόμη, οι δικαστικοί υπάλληλοι σημειώνουν ότι η Δικαιοσύνη έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο, καθώς οι εκκρεμείς υποθέσεις καθημερινά αυξάνουν και ο αριθμός των δικαστών δεν επαρκεί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk