Εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης

Εκδηλώσεις σε όλη την Αθήνα με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς διοργανώνονται από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Συντάγματος και στην οδό Πανεπιστημίου.

Εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης | tovima.gr

Εκδηλώσεις σε όλη την Αθήνα με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς διοργανώνονται από χθες έως τις 22 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης.

Με σύνθημα «Μετακινούμαστε έξυπνα ζούμε καλύτερα», φορείς και οργανώσεις επιχειρούν μία μόνιμη προσπάθεια βελτίωσης της ζωής των πολιτών, μέσω της προώθησης αειφόρων τρόπων μετακίνησης και της συνετής χρήσης του αυτοκινήτου κατά τρόπο οικονομικό ασφαλή και περιβαλλοντικά φιλικό.

Στη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης συμμετέχουν συνολικά 1468 πόλεις. Η Ελλάδα συμμετέχει επισήμως με πέντε πόλεις: Θεσσαλονίκη, Λαμία, Πανόραμα Θεσσαλονίκης, Γιαννιτσά, Βέροια.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται αύριο στην οδό Πανεπιστημίου από τις 11:00 έως τις 16:00 και στην πλατεία Συντάγματος από τις 10:00 μέχρι τις 16:00.

Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης στο κέντρο της Αθήνας θα πυκνώσουν τα δρομολόγια του μετρό, του τραμ και κεντρικών γραμμών λεωφορείων και τρόλεϊ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk