44χρονος έκλεψε ιστιοφόρο από τη Βουλιαγμένη και βρέθηκε ναυαγός στο Ρέθυμνο

Ξεκίνησε για ένα μοναχικό ταξίδι στο πέλαγος αλλά λόγω των ισχυρών ρευμάτων και της δικής του όπως αποδείχτηκε αδυναμίας να ορίσει την πλεύση, κατέληξε όχι στα αβαθή της παραλίας αλλά στην κυριολεξία στην αμμουδιά.

Έκλεψε ένα ιστιοφόρο από τη Βουλιαγμένη, ταξίδεψε στο Κρητικό Πέλαγος, προσάραξε σε παραλία του Ρεθύμνου και σήμερα «επισκέπτεται» τον εισαγγελέα του νομού με τη διαδικασία του αυτόφωρου, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της κλοπής, πλαστής επίδειξης πιστοποιητικών εγγράφων, πρόκλησης ναυαγίου καθώς επίσης της κατηγορίας διακυβέρνησης σκάφους χωρίς να διαθέτει την απαραίτητη
άδεια και προσόντα.
Όλα ξεκίνησαν όταν προχθές οι λιμενικές αρχές ξεκίνησαν να ασχολούνται με την προσάραξη ενός ιστιοφόρου στην παραλία του Κουμπέ στο Ρέθυμνο. Ένας 44χρονος κάτοικος Αθήνας (Πετράλωνα) από το Καζακστάν, βρέθηκε στην ακτή λόγω λανθασμένων χειρισμών του. Ξεκίνησε, όπως ανέφερε στις αρχές, για ένα μοναχικό
ταξίδι στο πέλαγος αλλά λόγω των ισχυρών ρευμάτων και της δικής του όπως αποδείχτηκε αδυναμίας να ορίσει την πλεύση, κατέληξε όχι στα αβαθή της παραλίας αλλά στην κυριολεξία στην αμμουδιά.
Το σκάφος μετά από την άντληση υδάτων που είχαν εισρεύσει, ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι του Ρεθύμνου με στόχο αφού γίνουν οι απαραίτητες επισκευές και ο 44χρονος παρουσίαζε το πιστοποιητικό αξιοπλοΐας, ιστιοφόρο και «ναυαγός» να αποπλεύσουν εκ νέου.
Κατά τον έλεγχο όμως των λιμενικών στα χαρτιά του σκάφους, και από αντιφάσεις του 44χρονου, αποδείχτηκε πως επρόκειτο για κλοπή ιστιοφόρου από τη Μαρίνα της Βουλιαγμένης η οποία είχε δηλωθεί στις 7 Σεπτεμβρίου 2010 από τον ιδιοκτήτη του και ο οποίος εντοπίστηκε και φτάνει σήμερα στο Ρέθυμνο για τα περαιτέρω.
Αρχικά ο 44χρονος υποστήριξε πως το σκάφος του ανήκει, μετά όμως την αποκάλυψη του ψέματος και της κλοπής, δήλωσε πως κάποιοι άλλοι του το είχαν παραδώσει για ένα ταξίδι από την Μάλτα προς την Κρήτη. Τελικά, μετά τις επίμονες ερωτήσεις των λιμενικών αποκάλυψε πως ο ίδιος το πήρε και από το Σούνιο κατευθύνθηκε προς τη Μεγαλόνησο.
Εκπαιδευμένος σκύλος του λιμενικού χρησιμοποιήθηκε για ενδελεχή έλεγχο του σκάφους, αλλά δεν εντοπίστηκε ύποπτο φορτίο, ναρκωτικά ή άλλα που συνήθως μεταφέρονται με κλεμμένα ή όχι σκάφη. Παράλληλα το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου σε συνεργασία με το λιμεναρχείο Πειραιά ερευνούν το ενδεχόμενο στην κλοπή να εμπλέκονται και άλλα άτομα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk