Συνδέουν την ακμή με την κατάθλιψη

Νέα έρευνα ανατρέπει τα δεδομένα όσον αφορά την κατάθλιψη των εφήβων που συνδέεται με την παρουσία ακμής. Ως σήμερα πιστευόταν ότι η εμφάνιση κατάθλιψης σε νεαρά άτομα που έχουν ακμή οφείλεται σε παρενέργειες των φαρμάκων που λαμβάνουν για την αντιμετώπισή της. Τώρα ειδικοί του Πανεπιστημίου του Οσλο, αφού μελέτησαν 3.775 άτομα ηλικίας μεταξύ 18 και 19 χρόνων, υποστηρίζουν ότι η ακμή αυτή καθεαυτή είναι η αιτία κατάθλι…

ΛΟΝΔΙΝΟ. Νέα έρευνα ανατρέπει τα δεδομένα όσον αφορά την κατάθλιψη των εφήβων που συνδέεται με την παρουσία ακμής. Ως σήμερα πιστευόταν ότι η εμφάνιση κατάθλιψης σε νεαρά άτομα που έχουν ακμή οφείλεται σε παρενέργειες των φαρμάκων που λαμβάνουν για την αντιμετώπισή της.

Τώρα ειδικοί του Πανεπιστημίου του Οσλο, αφού μελέτησαν 3.775 άτομα ηλικίας μεταξύ 18 και 19 χρόνων, υποστηρίζουν ότι η ακμή αυτή καθεαυτή είναι η αιτία κατάθλι ψης και μάλιστα όσο πιο μεγάλο είναι το πρόβλημα τόσο πιο αρνητική είναι η ψυχική τους κατάσταση. Τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε προβληματισμός για τα φάρμακα ακμής που περιέχουν την ουσία ισοτρετινοΐνη η οποία κατηγορείται για την εμφάνιση συμπτωμάτων κατάθλιψης. Πάντως ορισμένοι ειδικοί έσπευσαν να δηλώσουν ότι πρόκειται απλά για εκτιμήσεις των ερευνητών και χρειάζονται και άλλες μελέτες για να καταλήξουμε σε οριστικά συμπεράσματα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
Σίβυλλα
Helios Kiosk