Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης καυτηρίασε την τιμολογιακή πολιτική των πολυεθνικών

Για το θέμα αυτό ενημερώθηκαν οι εκπρόσωποι της τρόικας ότι δηλαδή σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα του υπουργείου στο πλαίσιο της νομοθεσίας για το transfer pricing.

Οι πολυεθνικές βρίσκονται στο στόχαστρο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Οπως αναφέρθηκε στη σημερινή συνάντηση του υπουργού, κ. Μ. Χρυσοχοϊδη με τους εκπροσώπους της τρόικας, η τιμολογιακή πολιτική που ακολουθούν οι πολυεθνικές στη χώρα μας, οδηγεί τις τιμές βασικών αγαθών σε υψηλότερα επίπεδα από αυτά που διαμορφώνονται στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Για το θέμα αυτό ενημερώθηκαν οι εκπρόσωποι της τρόικας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα του υπουργείου στο πλαίσιο της νομοθεσίας για το transfer pricing. Ο υπουργός γνωστοποίησε την πρόθεσή του παράλληλα με την ελεγκτική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη να καλέσει τις αμέσως επόμενες ημέρες τους εκπροσώπους των πολυεθνικών στη χώρα μας για να συζητήσει μαζί τους το πρόβλημα.

Γενικότερα για την πορεία των τιμών στην αγορά οι εκπρόσωποι της τρόικας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την προσπάθεια που γίνεται και εκτίμησαν ότι θα καμφθούν οι πληθωριστικές πιέσεις.

Επίσης, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ και για τις διαδικασίες υλοποίησης των διαρθρωτικών αλλαγών

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk