Ευρωαπομόνωση της ΝΔ καταγγέλλει η Ντόρα

Νέα ένταση στις σχέσεις του κ. Αντ. Σαμαρά με την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη προκάλεσε η απουσία του προέδρου της ΝΔ από την προχθεσινή σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες, με αποτέλεσμα τη σκληρή κριτική της ανεξάρτητης βουλευτού και την οργισμένη απάντηση της Ρηγίλλης. Η κυρία Μπακογιάννη εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον κ. Σαμαρά και τον κατηγόρησε- επικρίνοντάς τον εμμέσως και για την πολιτική του έναντι του μνημονίου- για απομόνωση της ΝΔ από την ευρύτερη οικογένεια της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς και για «αριστερόστροφες κορόνες» με αφορμή και την πολιτική του κατά του μνημονίου και την «επένδυση στη χρεοκοπία της χώρας».

Νέα ένταση στις σχέσεις του κ. Αντ. Σαμαρά με την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη προκάλεσε η απουσία του προέδρου της ΝΔ από την προχθεσινή σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες, με αποτέλεσμα τη σκληρή κριτική της ανεξάρτητης βουλευτού και την οργισμένη απάντηση της Ρηγίλλης.

Η κυρία Μπακογιάννη εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον κ. Σαμαρά και τον κατηγόρησε- επικρίνοντάς τον εμμέσως και για την πολιτική του έναντι του μνημονίου- για απομόνωση της ΝΔ από την ευρύτερη οικογένεια της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς και για «αριστερόστροφες κορόνες» με αφορμή και την πολιτική του κατά του μνημονίου και την «επένδυση στη χρεοκοπία της χώρας».

Η Ρηγίλλης αντέδρασε άμεσα και συνεργάτες του κ. Σαμαρά απέδιδαν τις κατηγορίες της κυρίας Μπακογιάννη «στην αντιπολιτευτική της διάθεση» έναντι της ΝΔ και ανέφεραν πως η συγκεκριμένη σύνοδος είχε μειωμένη συμμετοχή από τη στιγμή που αρκετοί αρχηγοί κομμάτων- όπως έλεγαν- από άλλες χώρες δεν προσήλθαν, ενώ συμπλήρωναν ότι για αντίστοιχους λόγους αναβλήθηκε και η συνεδρίαση της Ομάδας των Σοσιαλιστών.

«Από μια κρίσιμη σύνοδο κορυφής του ΕΛΚ η Ελλάδα απουσίαζε εντελώς,απόδειξη ότι οι μικροπολιτικές και κοντόφθαλμες προσεγγίσεις της δύσκολης οικονομικής θέσης της χώρας δεν μπορούν να σταθούν και να υποστηριχθούν μπροστά στα ευρωπαϊκά κόμματα και στους ευρωπαίους ηγέτες» δήλωσε η κυρία Μπακογιάννη. Οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά υποστήριζαν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ είχε συνεννοηθεί με την ηγεσία του ΕΛΚ για να μη συμμετάσχει στη σύνοδο λόγω της προετοιμασίας του για την επίσκεψή του στη ΔΕΘ και τις επαφές με παραγωγικούς φορείς. Παράλληλα σημείωναν ότι ο κ. Σαμαράς βρίσκεται σε τακτικότατη επαφή με όλους τους ηγέτες των κεντροδεξιών κομμάτων και με τον πρόεδρο του ΕΛΚ και προσωπικό του φίλο Βίλφρεντ Μάρτενς. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», ο κ. Μάρτενς δικαιολόγησε τον κ. Σαμαρά, ενώ σε προηγούμενη σύνοδο- και πάλι λόγω απουσίας του προέδρου της ΝΔ- δεν είχε επιτραπεί στον αντιπρόεδρο κ. Δ. Αβραμόπουλο να παραστεί καθώς απαγορεύεται βάσει καταστατικού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk