Γιάννης ΡαγκούσηςΕγώ υπερσυντονιστής; Ποτέ!

Oύτε την ιδιότητα του υπερυπουργού, ούτε την ιδιότητα του υπερσυντονιστή και πολύ περισσότερο του «αναπληρωτή πρωθυπουργού» αποδέχεται ο κ. Ι. Ραγκούσης. Τα πρωτοσέλιδα των χθεσινών εφημερίδων προκάλεσαν τη δυσφορία του υπουργού Εσωτερικών, ο οποίος προεδρεύοντας στην καθιερωμένη κλειστή σύσκεψη για τον πολιτικό σχεδιασμό που γίνεται σχεδόν κάθε ημέρα στο υπουργείο του, τόνισε ότι όλα αυτά είναι υπερβολές. Με τον νέο ρόλο που του ανέθεσε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου , της εποπτείας, …

Oύτε την ιδιότητα του υπερυπουργού, ούτε την ιδιότητα του υπερσυντονιστή και πολύ περισσότερο του «αναπληρωτή πρωθυπουργού» αποδέχεται ο κ. Ι. Ραγκούσης. Τα πρωτοσέλιδα των χθεσινών εφημερίδων προκάλεσαν τη δυσφορία του υπουργού Εσωτερικών, ο οποίος προεδρεύοντας στην καθιερωμένη κλειστή σύσκεψη για τον πολιτικό σχεδιασμό που γίνεται σχεδόν κάθε ημέρα στο υπουργείο του, τόνισε ότι όλα αυτά είναι υπερβολές. Με τον νέο ρόλο που του ανέθεσε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου , της εποπτείας, δηλαδή του συνόλου του κυβερνητικού έργου και των νομοθετικών πρωτοβουλιών, ο κ. Ραγκούσης θεωρεί ότι το μόνο που ανέλαβε είναι αυξημένη ευθύνη και βάρος στην κυβέρνηση και όχι εξουσία ή προνόμια.

Ολες άλλωστε οι ενέργειές του θα πραγματοποιούνται με εντολή του Πρωθυπουργού και όχι με δική του πρωτοβουλία. Ακόμη και όταν απουσιάζει ή κωλύεται ο κ. Παπανδρέου, δεν θα τον αναπληρώνει αυτός, αλλά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος, με τον οποίο βεβαιώνει ότι έχει καθημερινή επικοινωνία και αγαστή συνεργασία. Μόνο σε περίπτωση που θα απουσιάζουν ταυτόχρονα οι κκ. Παπανδρέου και Πάγκαλος, τότε αυτός θα πρωθυπουργεύει, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο ως πρώτος τη τάξει υπουργός.

Μια από τις καινοτομίες που εισάγει ο κ. Ραγκούσης στην κυβέρνηση είναι η επανενεργοποίηση των blackberries για όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και της ΚΟ, αλλά και η αποστολή SΜS και e-mail σε βουλευτές και δημοσιογράφους στα οποία με τη μορφή non paper θα εξηγείται η αναγκαιότητα και η χρησιμότητα των κυβερνητικών αποφάσεων. Το μοντέλο άλλωστε των blackberries και του λεγόμενου «πολιτικού σχολιασμού» υπό μορφή non paper θεωρείται στην κυβέρνηση ότι λειτούργησε θετικά την περίοδο της αντιπολίτευσης, όταν ο κ. Ραγκούσης ήταν Γραμματέας του ΠαΣοΚ.

Στην πραγματικότητα ο νέος ρόλος του κ. Ραγκούση δεν είναι άλλος από αυτόν, όπως ορισμένοι τον χαρακτήρισαν από τον ρόλο που είχε ως Γραμματέας του κόμματος την περίοδο που του ΠαΣοΚ βρισκόταν στην αντιπολίτευση, του συντονισμού, δηλαδή του σχεδιασμού των στρατηγικών κινήσεων και της εποπτείας για την εφαρμογή των αποφάσεων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική