Συστάσεις ΔΝΤ στις τράπεζες

Το ζήτημα του «απογαλακτισμού» των ελληνικών τραπεζών από τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) βρέθηκε στο επίκεντρο των επαφών εκπροσώπων της τρόικας (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) με ηγετικά στελέχη των εμπορικών τραπεζών. Σε συναντήσεις των δύο πλευρών που πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες και θα συνεχιστούν ως το τέλος της εβδομάδας οι εκπρόσωποι της τρόικας ενημερώνονται για την πορεία και τις προοπτικές …

Το ζήτημα του «απογαλακτισμού» των ελληνικών τραπεζών από τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) βρέθηκε στο επίκεντρο των επαφών εκπροσώπων της τρόικας (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) με ηγετικά στελέχη των εμπορικών τραπεζών. Σε συναντήσεις των δύο πλευρών που πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες και θα συνεχιστούν ως το τέλος της εβδομάδας οι εκπρόσωποι της τρόικας ενημερώνονται για την πορεία και τις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών, την αντοχή τους στην κρίση και την εξάρτησή τους από την ΕΚΤ για την άντληση ρευστότητας. Στόχος της τρόικας είναι να σχηματίσει όσο το δυνατόν ολοκληρωμένη εικόνα για τον κλάδο εν όψει των αποφάσεων για την αξιοποίηση των υπό κρατικό έλεγχο τραπεζών.

Παράλληλα οι σύμβουλοι του Δημοσίου (Deutsche Βank, ΗSΒC και Lazard) ολοκληρώνουν τον ενδελεχή έλεγχο των οικονομικών στοιχείων (due diligence) των υπό κρατικό έλεγχο τραπεζών και ως το τέλος του μήνα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk