Σύντομα διεθνή

* Αctividades de Construccion y Servicios SΑ (ΑCS): Προσφορά για τις μετοχές της γερμανικής Ηochtief ΑG που δεν κατέχει κατέθεσε ο ισπανικός κατασκευαστικός κολοσσός. Σημειωτέον ότι η ΑCS κατέχει περίπου το 30% της Ηochtief. Η ΑCS σχεδιάζει να υποβάλει προσφορά σε μετοχές- με τη σχέση ανταλλαγής να διαμορφώνεται στις οκτώ μετοχές της ΑCS για κάθε πέντε μετοχές της Ηochtief. Η αξία του 70% της Ηochtief με βάση την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας διαμορφώνεται στα 2,76 δισ. ευρώ.

Σύντομα διεθνή | tovima.gr

* Αctividades de Construccion y Servicios SΑ (ΑCS): Προσφορά για τις μετοχές της γερμανικής Ηochtief ΑG που δεν κατέχει κατέθεσε ο ισπανικός κατασκευαστικός κολοσσός. Σημειωτέον ότι η ΑCS κατέχει περίπου το 30% της Ηochtief. Η ΑCS σχεδιάζει να υποβάλει προσφορά σε μετοχές- με τη σχέση ανταλλαγής να διαμορφώνεται στις οκτώ μετοχές της ΑCS για κάθε πέντε μετοχές της Ηochtief. Η αξία του 70% της Ηochtief με βάση την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας διαμορφώνεται στα 2,76 δισ. ευρώ. Σημειωτέον ότι η ΑCS απέκτησε το 25% της Ηochtief τον Μάρτιο του 2007 έναντι 1,26 δισ. ευρώ, ενώ στη συνέχεια άσκησε το δικαίωμα για την αγορά και νέων μετοχών, διαμορφώνοντας τη συμμετοχή της κοντά στο 30%.

* FedΕx Corp.: Ελαφρώς χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών ήταν τα κέρδη α΄ τριμήνου που ανακοινώθηκαν από τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία συσκευασίας και μεταφορών στις ΗΠΑ, ενώ ανακοίνωσε παράλληλα ότι σχεδιάζει να περικόψει 1.700 θέσεις εργασίας. Τα καθαρά κέρδη της FedΕx για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Αυγούστου διαμορφώθηκαν στα 380 εκατ. δολάρια ή 1,20 δολάρια ανά μετοχή. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 1,21 δολάρια ανά μετοχή. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 18%, στα 9,46 δισ. δολάρια. Η FedΕx ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι πρόκειται να κλείσει 100 εγκαταστάσεις της, καθώς συγχωνεύει τις δραστηριότητες των FedΕx Freight και FedΕx Νational από τον Ιανουάριο.

* Κraft Foods: Σε επιπρόσθετα έσοδα ύψους 1 δισ. δολαρίων για την Κraft Foods πρόκειται να οδηγήσει η εξαγορά της Cadbury καθώς και σε εξοικονόμηση κόστους 750 εκατ. δολαρίων ως το 2013. Η διοίκηση της Κraft Foods δήλωσε ακόμη πως η επιπρόσθετη εξοικονόμηση κόστους θα οδηγήσει σε αύξηση της παραγωγικότητας. Ακόμη ανέφερε ότι η ένωση με την Cadbury δίνει στην εταιρεία εμπιστοσύνη στη δημιουργία οργανικής ανάπτυξης εσόδων της τάξεως του 5% ή και περισσότερο, και ανάπτυξη των κερδών ανά μετοχή κατά 9%-11%. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του έτους η Κraft εξαγόρασε την Cadbury αντί 18,4 δισ. δολαρίων μέσα από μια διαμάχη επιθετικών προσφορών.

* Κingfisher: Αύξηση κερδών και πτώση εσόδων παρουσίασε το πρώτο εξάμηνο του 2010 η βρετανική εταιρεία οικιακού εξοπλισμού σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους. Τα κέρδη της Κingfisher σημείωσαν άνοδο 24% στις 250 εκατ. στερλίνες, ενώ οι πωλήσεις υποχώρησαν 0,9% στις 5,45 δισ. στερλίνες. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι συγκρινόμενες πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 1,4% στη Γαλλία, αλλά υποχώρησαν 3,7% στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία