ΗΠΑ - ΚΙΝΑ

Σύννεφα πολέμου για τα νομίσματα

Οι προειδοποιητικές βολές για το ενδεχόμενο ενός συναλλαγματικού πολέμου ΗΠΑ- Κίνας, οι προβλέψεις για αναιμικούς ρυθμούς ανάκαμψης στις οικονομίες της Δύσης και οι επίμονες ανησυχίες για το χρέος αρκετών οικονομιών του βιομηχανικού κόσμου ενέτειναν την τάση φυγής από τις μετοχές και το δολάριο. Η τιμή του χρυσού έφθασε σε νέα ιστορικά υψηλά, στα 1.278,01 δολάρια ανά ουγκιά, το ευρώ ανέβηκε ως τα 1,3117 δολάρια, τα χρηματιστήρια της Ευρώπης και της Ασίας έκλεισαν με νέες απώλειες και η Wall Street ανέκαμψε την τελευταία στιγμή.

Σύννεφα  πολέμου για  τα νομίσματα | tovima.gr

Οι προειδοποιητικές βολές για το ενδεχόμενο ενός συναλλαγματικού πολέμου ΗΠΑ- Κίνας, οι προβλέψεις για αναιμικούς ρυθμούς ανάκαμψης στις οικονομίες της Δύσης και οι επίμονες ανησυχίες για το χρέος αρκετών οικονομιών του βιομηχανικού κόσμου ενέτειναν την τάση φυγής από τις μετοχές και το δολάριο.

Η τιμή του χρυσού έφθασε σε νέα ιστορικά υψηλά, στα 1.278,01

δολάρια ανά ουγκιά, το ευρώ ανέβηκε ως τα 1,3117 δολάρια, τα χρηματιστήρια της Ευρώπης και της Ασίας έκλεισαν με νέες απώλειες και η Wall Street ανέκαμψε την τελευταία στιγμή.

Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ υποσχέθηκε στο εξαγριωμένο Κογκρέσο ότι θα σκληρύνει τη θέση των ΗΠΑ στις οικονομικές και εμπορικές πολιτικές που ακολουθεί η Κίνα και ανακοίνωσε ότι θα θέσει το επίμαχο πρόβλημα της ισοτιμίας δολαρίου/γουάν στο G20. Οι δηλώσεις του κ. Γκάιτνερ προκάλεσαν τις προειδοποιήσεις του Πεκίνου για σκληρά αντίποινα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk