Στη δημοσιότητα η λίστα ασφαλισμένων σε Ασπίς ΑΕΓΑ και Commercial Value

Τον Ιανουάριο υπολογίζεται ότι θα εκδοθεί ο οριστικός κατάλογος των πρώην ασφαλισμένων στις εταιρείες Ασπίς ΑΕΓΑ και Commercial Value. Μιλώντας προς «Το Βήμα» ο επόπτης χαρτοφυλακίου ζωής των δύο εταιρειών κ. Ι. Παντελίδης επεσήμανε ότι στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠΕΙΑ) ο κατάλογος που έχει αναρτηθεί είναι ενδεικτικός και στόχος είναι να συμπληρωθεί- εφόσον υπάρχουν- και από κατόχους ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής τα ονόματα των οποίων δεν υπάρχουν στα αρχεία της εταιρείας.

Τον Ιανουάριο υπολογίζεται ότι θα εκδοθεί ο οριστικός κατάλογος των πρώην ασφαλισμένων στις εταιρείες Ασπίς ΑΕΓΑ και Commercial Value. Μιλώντας προς «Το Βήμα» ο επόπτης χαρτοφυλακίου ζωής των δύο εταιρειών κ. Ι. Παντελίδης επεσήμανε ότι στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠΕΙΑ) ο κατάλογος που έχει αναρτηθεί είναι ενδεικτικός και στόχος είναι να συμπληρωθεί- εφόσον υπάρχουν- και από κατόχους ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής τα ονόματα των οποίων δεν υπάρχουν στα αρχεία της εταιρείας. Η πρόσβαση για κάθε κάτοχο ασφαλιστηρίου συμβολαίου του κλάδου ζωής στον αναρτημένο κατάλογο είναι δυνατή με την πληκτρολόγηση του αριθμού του συμβολαίου. Η συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση είναι http://www. epeia. gr/LiquidationΙnsured. aspx και οι ασφαλισμένοι μπορούν να διερευνήσουν τι γίνεται με το συμβόλαιό τους. Το σύνολο των ασφαλισμένων των δύο εταιρειών υπολογίζεται σε περίπου 200.000, αν και τα συμβόλαια είναι πολύ περισσότερα, δεδομένου ότι αρκετοί είχαν περισσότερα του ενός (συνταξιοδοτικό, υγείας κτλ.). Μετά τη σύνταξη του οριστικού καταλόγου, η ΕΠΕΙΑ και η Τράπεζα της Ελλάδος θα αποφασίσουν για την τύχη του. Οπως σημειώνει στην ανακοίνωση του ο κ. Παντελίδης, η γνωστοποίηση αφορά τα χαρτοφυλάκια που έχουν σχηματισθεί ως την ημερομηνία ανάκλησης της αδείας των εταιρειών, που είναι η 21η Σεπτεμβρίου 2009 για την Ασπίς Πρόνοια και η 26 Φεβρουαρίου 2010 για την Commercial Value. Ειδικότερα περιλαμβάνει τα ενεργά χαρτοφυλάκια στους κλάδους των ατομικών ασφαλίσεων ζωής, της κεφαλαιοποίησης, των ομαδικών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων και των ομαδικών προγραμμάτων παροχών με συμπληρωματικές καλύψεις. Και συμπεριλαμβάνονται συμβόλαια τα οποία στην ημερομηνία ανάκλησης των αδειών των δύο εταιρειών βρίσκονταν σε ισχύ, έχουν λήξει σε προγενέστερη της ημερομηνίας ανάκλησης της άδειας λειτουργίας αλλά εκκρεμεί η καταβολή του ασφαλίσματος, βρίσκονταν σε διαδικασία καταβολής μηνιαίων συντάξεων και όσα είναι ελεύθερα επιπλέον καταβολών. Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι ασφαλισμένοι διαθέτουν συμβόλαια για τα οποία έχουν υποβάλει αίτημα εξαγοράς ως την ημερομηνία ανάκλησης της άδειας λειτουργίας (ή και μετά) χωρίς να έχει γίνει η καταβολή του ποσού εξαγοράς από την εταιρεία, στην προαναφερόμενη ηλεκτρονική διεύθυνση εμφανίζονται στην κατηγορία των ενεργών χαρτοφυλακίων με μία από τις ενδείξεις Εκκρεμής Λήξη ή Ελεύθερο Περαιτέρω Καταβολών ή Σε Ισχύ, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους.

Οπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο κ. Παντελίδης, διενεργούνται έλεγχοι για την εγκυρότητα και τη νομιμότητα των ασφαλιστηρίων συμβολαίων, και ο επόπτης χαρτοφυλακίου ζωής επιφυλάσσεται να μην περιλάβει στο τελικό χαρτοφυλάκιο των ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής όσα ασφαλιστήρια συμβόλαια δεν πληρούν τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας. Επίσης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση είναι καταγεγραμμένες οι αναγγελθείσες απαιτήσεις αποζημιώσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα στην ημερομηνία ανάκλησης της αδείας και αφορούν τις ατομικές ασφαλίσεις ζωής, την κεφαλαιοποίηση, τα ομαδικά συνταξιοδοτικά προγράμματα και τα ομαδικά προγράμματα παροχών με συμπληρωματικές καλύψεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk