Ξεκινά ο αγωγός αερίου προς Μεγαλόπολη

Προκηρύσσεται από τον Διαχειριστή του Ελληνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) τις επόμενες ημέρες ο διαγωνισμός για την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου και την προμήθεια των σωλήνων από τους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας προς τη Μεγαλόπολη. Η κατασκευή του αγωγού μεταφοράς υψηλής πίεσης συνολικού μήκους 159 χλμ. που ξεκινά από τους Αγίους Θεοδώρους δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τροφοδοσία με φυσικό αέριο των μεγαλύτερων πόλεων της Βορειοανατολικής και Κεντρικής Πελοποννήσου, καθώς θα διέρχεται από την ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου, του Αργους, του Ναυπλίου, της Τρίπολης και της Μεγαλόπολης.

Ξεκινά ο αγωγός αερίου  προς Μεγαλόπολη | tovima.gr

Προκηρύσσεται από τον Διαχειριστή του Ελληνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) τις επόμενες ημέρες ο διαγωνισμός για την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου και την προμήθεια των σωλήνων από τους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας προς τη Μεγαλόπολη.

Η κατασκευή του αγωγού μεταφοράς υψηλής πίεσης συνολικού μήκους 159 χλμ. που ξεκινά από τους Αγίους Θεοδώρους δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τροφοδοσία με φυσικό αέριο των μεγαλύτερων πόλεων της Βορειοανατολικής και Κεντρικής Πελοποννήσου, καθώς θα διέρχεται από την ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου, του Αργους, του Ναυπλίου, της Τρίπολης και της Μεγαλόπολης.

Η προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων έχει εγκριθεί από την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κυρία Τίνα Μπιρμπίλη και αναμένεται η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων τους επόμενους μήνες.

Η κατασκευή του έργου προβλέπεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2011 και να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2012, προκειμένου να είναι εφικτή η έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου της ΔΕΗ, στη Μεγαλόπολη, με φυσικό αέριο. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 130 εκατ. ευρώ και έχει αποφασιστεί η ένταξή του στο ΕΣΠΑ. Η υπόλοιπη επένδυση θα χρηματοδοτηθεί από ίδια κεφάλαια του ΔΕΣΦΑ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία