Ιρλανδική κυβέρνηση Διαψεύδει τις φήμες για προσφυγή στο ΔΝΤ

Όλη τη σημερινή ημέρα, οι χρηματαγορές κυριαρχήθηκαν από τη φημολογία ότι προκειμένου να λύσει τα μεγάλα προβλήματα στον τραπεζικό τομέα, «τελικά η κυβέρνηση στο Δουβλίνο θα καταφύγει στο ΔΝΤ», φημολογία που ενέτεινε και το πολύ υψηλό ιρλανδικό «σπρεντ» (έως και +6,331% ενδοσυνεδριακά).

Η ιρλανδική κυβέρνηση διέψευσε σήμερα με τρόπο κατηγορηματικό, σήμερα, τις φήμες που κυκλοφόρησαν στις διεθνείς χρηματαγορές, ότι μπορεί να χρειαστεί η χώρα την οικονομική βοήθεια του ΔΝΤ, ώστε να ξεπεραστεί οριστικά η κρίση με τον τραπεζικό τομέα, αυτή ακριβώς που κρατά ψηλά (+6,037%) τις διαφορές απόδοσης (σπρεντς) των κρατικών ιρλανδικών ομολόγων.

«Εντελώς αβάσιμες είναι οι φήμες γιά την εξωτερική οικονομική βοήθεια» τόνισε στις δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών, Μπράϊαν Λένιχαν.

Ας σημειωθεί ότι όλη τη σημερινή ημέρα, οι χρηματαγορές κυριαρχήθηκαν από τη φημολογία ότι προκειμένου να λύσει τα μεγάλα προβλήματα στον τραπεζικό τομέα, «τελικά η κυβέρνηση στο Δουβλίνο θα καταφύγει στο ΔΝΤ», φημολογία που ενέτεινε και το πολύ υψηλό ιρλανδικό «σπρεντ» (έως και +6,331% ενδοσυνεδριακά).

Αρχής γενομένης από την «AngloIrish Bank», που εθνικοποιήθηκε το ’09, γιά να μην πτωχεύσει, πάμπολλες είναι οι ιρλανδικές τράπεζες που με την κρίση πολλαπλασίασαν τα προβλήματά τους, ιδίως λόγω των πολλών «ακάλυπτων» στεγαστικών δανείων, που σώρευσε αυτή η οικονομική κρίση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk