αντιεξουσιαστικά

Γκρινιάζει ο υπεύθυνος Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Χατζηδάκης για τη μεταφορά της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή στο υπουργείο Εργασίας. «Οταν η Ελλάδα έχει το πρωτάθλημα της ακρίβειας στην ΕΕ, αντί να υπάρξει καλύτερος συντονισμός στις κυβερνητικές πολιτικές για την προστασία του καταναλωτή, δημιουργείται μεγαλύτερο πρόβλημα. Δεν πρέπει οι προτεραιότητες των υπουργών να επικρατούν των προτεραιοτήτων χώρας» ανέφερε.

Μετακομίσεις
Γκρινιάζει ο υπεύθυνος Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Χατζηδάκης για τη μεταφορά της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή στο υπουργείο Εργασίας. * * *
«Οταν η Ελλάδα έχει το πρωτάθλημα της ακρίβειας στην ΕΕ, αντί να υπάρξει καλύτερος συντονισμός στις κυβερνητικές πολιτικές για την προστασία του καταναλωτή, δημιουργείται μεγαλύτερο πρόβλημα. Δεν πρέπει οι προτεραιότητες των υπουργών να επικρατούν των προτεραιοτήτων χώρας» ανέφερε.

* * *
Μπορεί η Νέα Διακυβέρνηση να μην τα πήγε πολύ καλά, αλλά εδώ μάλλον έχει δίκιο ο κ. Χατζηδάκης. Πάντως οι περίπου 50 υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους. Χθες προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου της πλατείας Κάνιγγος ενώ αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. * * *
Παρ΄ όλα αυτά, ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή κ. Δ. Σπυράκος συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των τραπεζών και συζήτησε μαζί τους θέματα που αφορούν την εφαρμογή του νόμου με τον οποίο ρυθμίζονται οι οφειλές των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

* * *
Και τους επεσήμανε ότι υπάρχουν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες εκδηλώνεται «απροθυμία καταστημάτων πιστωτικών ιδρυμάτων να τους εξυπηρετήσουν στη χορήγηση βεβαιώσεων οφειλών ή και στην παραλαβή των αιτήσεων για εξώδικη ρύθμιση των οφειλών» και τους προειδοποίησε με την επιβολή κυρώσεων. Οι τραπεζίτες εξήγησαν ότι πλέον έχουν ενημερωθεί όλα τα καταστήματα για την τήρηση των υποχρεώσεών τους.

Φιλοσοφία
Διαβεβαιώνει με χθεσινή ανακοίνωσή της η ΔΕΗ ότι οι προσωπικές σχέσεις της ανώτατης διοικητικής ομάδας, δηλαδή του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου κ. Αρθ. Ζερβού (σκίτσο) και του αναπληρωτή διευθύνοντος κ. Α. Μπαράτση, ήταν και παραμένουν άριστες. * * *
Διευκρινίζουν μάλιστα και οι δύο ότι οι διαφορετικές θέσεις σε επί μέρους θέματα (εννοούν την εξαγορά αιολικών πάρκων στη Λακωνία που ήλθε τέσσερις φορές στο ΔΣ και ακόμη δεν έχει εγκριθεί) είναι δείγμα εποικοδομητικής ανταλλαγής απόψεων ως αποτέλεσμα διαφορετικών εμπειριών και προσεγγίσεων και σε καμία περίπτωση απόρροια προσωπικών επιδιώξεων.

* * *
Αφού λοιπόν όλες οι κόντρες μέσα στη ΔΕΗ έχουν μάλλον φιλοσοφικό και κοσμοθεωρητικό χαρακτήρα και όχι επιχειρηματικό, γιατί δεν αποφασίζουν για τα αιολικά του κ. Δ. Καραγκουλέ και ταλαιπωρούνται στη Χαλκοκονδύλη;

Ανωθεν
Πάντως πληροφορίες της στήλης αναφέρουν ότι η λύση για την πραγματική αξία των αιολικών της Λακωνίας θα δοθεί μέσω ανεξάρτητου εξωτερικού εκτιμητή. Με παρέμβαση άνωθεν…

Στο περίμενε…
Ο διευθύνων σύμβουλος της Ηellas Οn Line κ. Αντ. Κεραστάρης δήλωσε ότι σύντομα θα πληροφορηθεί η αγορά αν θα υπάρξει συμφωνία ή όχι με τη Forthnet επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια απόφαση των βασικών μετόχων και όχι των μάνατζερ.

* * *
Η αλήθεια είναι ότι η υπόθεση αυτή έχει κουράσει αφού σχεδόν οι διαπραγματεύσεις έχουν χρονίσει, γεγονός που αποδίδεται στο γενικότερο κλίμα ανακατατάξεων στις τηλεπικοινωνίες.

Δηλώσεις
Και μια και ο λόγος για τις τηλεπικοινωνίες, με δηλώσεις του στο Βloomberg ο αιγύπτιος επιχειρηματίας κ. Ναγκίμπ Σαουίρις ανέφερε ότι υπέβαλε δεσμευτική προσφορά για τη Wind Ηellas η οποία περιλαμβάνει μετρητά και μερική ανταλλαγή χρέους για μετοχές.

* * *
Ως αργά χθες το βράδυ δεν υπήρξε καμία επίσημη πληροφόρηση για άλλες προσφορές. Ο νέος ιδιοκτήτης της Wind, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας αναδιάρθρωσης, θα ανακοινωθεί στις 15 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk