Φάρμακο για την κρίση ψάχνει το Εθνικό Θέατρο

Δέκα νέες παραγωγές, παραστάσεις για παιδιά και εφήβους, μουσικές βραδιές και αφιερώματα, θέατρο για μετανάστες και διαγωνισμό ελληνικού έργου, αναγνώσεις και εκθέσεις καθώς και συμμετοχή σε ξένα φεστιβάλ είναι τα στοιχεία που διαμορφώνουν το πρόσωπο του Εθνικού Θεάτρου για τη σεζόν 2010-2011. Μεσούσης της οικονομικής κρίσης, η πρώτη σκηνή της χώρας απαντά με εναλλασσόμενο ρεπερτόριο, μειωμένα εισιτήρια και πρωτότυπα προγράμματα. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιάννης Χουβαρδάς…

Δέκα νέες παραγωγές, παραστάσεις για παιδιά και εφήβους, μουσικές βραδιές και αφιερώματα, θέατρο για μετανάστες και διαγωνισμό ελληνικού έργου, αναγνώσεις και εκθέσεις καθώς και συμμετοχή σε ξένα φεστιβάλ είναι τα στοιχεία που διαμορφώνουν το πρόσωπο του Εθνικού Θεάτρου για τη σεζόν 2010-2011. Μεσούσης της οικονομικής κρίσης, η πρώτη σκηνή της χώρας απαντά με εναλλασσόμενο ρεπερτόριο, μειωμένα εισιτήρια και πρωτότυπα προγράμματα. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιάννης Χουβαρδάς ξεδίπλωσε χθες το πρόγραμμα της χρονιάς που ξεκινά και με το οποίο αισιοδοξεί να ικανοποιήσει τον έλληνα θεατή.

«Ανοίγεται μπροστά μας ένας δρόμος ουσίας και επιστροφής στον πυρήνα της καλλιτεχνικής δημιουργίας, ενώ κοιτάμε τη χρονιά με αισιοδοξία» είπε ο κ. Χουβαρδάς. Δίπλα στο πλούσιο πρόγραμμα ο ίδιος προτείνει και μια σκηνική παρουσίαση της «Ιλιάδας» του Ομήρου στη μετάφραση του Δημήτρη Μαρωνίτη: 24 ελληνίδες ηθοποιοί, ίσως οι σημαντικότερες της εποχής μας ( Καραμπέτη , Κονιόρδου, Ναυπλιώτου , Μουτούση, Λυμπεροπούλου , Φωτοπούλου, Κομνηνού , Πιττακή, Δανδουλάκη , Ζούνη, Οικονομίδου, Κοτανίδου , Σκουλά, Κεχαγιόγλου , Γουλιώτη, Πρωτόπαππα , Πατεράκη, Λαζαρίδου, Χατούπη, Πρωτοψάλτη, Κοκκίδου , Μάσχα, Μπαζάκα, Κιτσοπούλου ) διαβάζουν, η καθεμία χωριστά, και από μία ραψωδία, από το Α ως το Ω, ως προσφορά στο Εθνικό.

Εκτός από τις δέκα νέες παραγωγές στην Κεντρική, στη Νέα και στην Παιδική Σκηνή, το Εθνικό παρουσιάζει σε συμπαραγωγή με τον Γιώργο Λυκιαρδόπουλο τη «Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α.» (στο θέατρο Χώρα), ενώ θα «περιοδεύει» στα σχολεία της Αθήνας με την παράσταση για παιδιά προσχολικής ηλικίας «Νερό, νεράκι και γρήγορο αλογάκι» της Βίλιας Χατζοπούλου και με την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά , για εφήβους.

Οι νέες τιμές

Σε μείωση των τιμών των εισιτηρίων προχώρησε εφέτος το Εθνικό, διαμορφώνοντας ένα νέο τιμολόγιο, σύμφωνα με το οποίο στην Κεντρική Σκηνή τα εισιτήρια κοστίζουν 26-21-15 και 13 ευρώ, στη Νέα 18 και 13 (το φοιτητικό), στην παιδική 12 για τα παιδιά και 14 για τους ενηλίκους, ενώ διατηρούνται η απογευματινή της Τετάρτης στα 15 ευρώ, η γενική είσοδος της Πέμπτης στα 13 ευρώ, καθώς και μειωμένες τιμές για συλλόγους. Για άνεργους και μετανάστες (με την κάρτα τους) το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ. Παράλληλα συνεχίζεται η συνδρομητική πολιτική με τιμές για πακέτο παραστάσεων- ενδεικτικά, για επτά παραστάσεις η τιμή είναι 110 ευρώ και 80 για τους φοιτητές. Τέλος, εγκαινιάζεται ο Νοέμβριος ως μήνας θεάτρου για νέους (ως 23 ετών) με γενική είσοδο 10 ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
Σίβυλλα
Helios Kiosk