Ζαν Κλοντ Γιούνκερ «Απρεπείς» οι επιθέσεις Σαρκοζί κατά του Λουξεμβούργου

«Ασκώ μια πολύ περιορισμένη επιρροή στην Λουξεμβούργια επίτροπο και μου αρέσει που και οι άλλες χώρες κάνουν το ίδιο», τόνισε ο κ. Γιούνκερ σε μια έμμεση αλλά έντονη αιχμή κατά του Νικολά Σαρκοζί σε σχέση με την επιρροή του προς το γάλλο επίτροπο Μισέλ Μπαρνιέ

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εκτίμησε σήμερα από τις Βρυξέλλες ότι οι επιθέσεις του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί κατά του Λουξεμβούργου όσον αφορά το ζήτημα της απέλασης των Ρομά, δεν ήταν «οι προσήκουσες».

«Δεν είναι πρέπον όταν μια ευρωπαία επίτροπος είναι πολίτης μιας χώρας, να κατηγορούμε τη χώρα καταγωγής της με τέτοιο τρόπο», ανέφερε ο κ. Γιούνκερ σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο συνόδου των ηγετών της ΕΕ.

Αναφέρονταν στην κριτική που άσκησε το Παρίσι κατά της ευρωπαίας επιτρόπου αρμόδιας για θέματα Δικαιοσύνης Βίβιαν Ρέντινγκ, με καταγωγή από το Λουξεμβούργο, η οποία απείλησε τη Γαλλία για προσαγωγή της στην ευρωπαϊκή δικαιοσύνη και η οποία έκανε έναν παραλληλισμό–που εξαγρίωσε τον κ. Σαρκοζί–μεταξύ των απελάσεων των Ρομά από τη Γαλλία και των εκδιώξεων πολιτών στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Οι επίτροποι δεν εκπροσωπούν τη χώρα τους από τη στιγμή που διορίζονται», υπενθύμισε ο κ. Γιούνκερ.

«Ασκώ μια πολύ περιορισμένη επιρροή στην Λουξεμβούργια επίτροπο και μου αρέσει που και οι άλλες χώρες κάνουν το ίδιο», τόνισε ο κ. Γιούνκερ σε μια έμμεση αλλά έντονη αιχμή κατά του Νικολά Σαρκοζί σε σχέση με την επιρροή του προς το γάλλο επίτροπο Μισέλ Μπαρνιέ.

Ωστόσο καταλήγοντας ο κ. Μπαρνιέ χαρακτήρισε τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις της κ. Ρέντινγκ «υπερβολικές».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk