ΧιλήΟμφάλιος λώρος των μεταλλωρύχων με την «Ελπίδα»

Υπολόγιζε ότι θα ήταν παρών στη γέννηση του παιδιού του αλλά ο χιλιανός μεταλλωρύχος Αριελ Τικόνα είναι απολύτως δικαιολογημένος που δεν αντίκρισε στο μαιευτήριο το πρώτο χαμόγελο της κόρης του. Παραμένει «θαμμένος ζωντανός» στα 770 μέτρα κάτω από το έδαφος, στο ορυχείο του Σαν Χοσέ που κατέρρευσε στις 5 Αυγούστου. Την περασμένη Τρίτη η σύζυγός του Ελίζαμπεθ Σεγκόβια έφερε στον κόσμο το κοριτσάκι τους. Και τώρα ετοιμάζεται να στείλει στον σύζυγό της μέρος του ομφάλιου …

ΣΑΝΤΙΑΓΟ Υπολόγιζε ότι θα ήταν παρών στη γέννηση του παιδιού του αλλά ο χιλιανός μεταλλωρύχος Αριελ Τικόνα είναι απολύτως δικαιολογημένος που δεν αντίκρισε στο μαιευτήριο το πρώτο χαμόγελο της κόρης του. Παραμένει «θαμμένος ζωντανός» στα 770 μέτρα κάτω από το έδαφος, στο ορυχείο του Σαν Χοσέ που κατέρρευσε στις 5 Αυγούστου. Την περασμένη Τρίτη η σύζυγός του Ελίζαμπεθ Σεγκόβια έφερε στον κόσμο το κοριτσάκι τους. Και τώρα ετοιμάζεται να στείλει στον σύζυγό της μέρος του ομφάλιου λώρου της «Ελπίδας» (το παιδί, για προφανείς λόγους, θα ονομαστεί «Εsperanza», ελπίδα στα ισπανικά) στα έγκατα της Γης μέσω ενός μικρού ασανσέρ που μεταφέρει επιστολές, τρόφιμα και μικροπράγματα στους αποκλεισμένους. Η Εσπεράνσα, βάρους τεσσάρων κιλών και ύψους 48 εκατοστών, είναι το πρώτο μωρό κάποιου από τους 33 μεταλλωρύχους που γεννιέται όσο βρίσκονται παγιδευμένοι. Το ζευγάρι, που έχει και δύο αγόρια ηλικίας πέντε και εννέα ετών, ήθελε να ονομάσει την κόρη του Καρολίνα αλλά μετά το δυστύχημα άλλαξε γνώμη.

Ο πατέρας πληροφορήθηκε τα χαρμόσυνα νέα μέσω του συστήματος βιντεοδιάσκεψης που έχει εγκατασταθεί. Με τον ίδιο τρόπο είχε πληροφορηθεί και το φύλο του μωρού. Η κυρία Σεγκόβια έμαθε από το υπερηχογράφημα ότι θα γεννούσε κορίτσι στις 4 Αυγούστου, μία ημέρα πριν από το δυστύχημα. «Ολος ο κόσμος μου κατέρρευσε» δήλωσε κατόπιν. «Δεν μπορούσα να αντιδράσω. Μόνο έκλαιγα και έκλαιγα…». Επεισε όμως τον εαυτό της ότι το κλάμα θα έκανε κακό στο έμβρυο. Ο άντρας της τη στήριζε μέσα από τα έγκατα της γης και με ένα μαγνητοσκοπημένο μήνυμα που έστειλε είπε στη γυναίκα του να είναι ήρεμη και να μην αγχώνεται. «Πείτε της να αλλάξει το όνομα της κόρης μας και δώστε της ένα…υπεραστικό φιλί!» ακούγεται να φωνάζει ο κ. Τικόνα στο μήνυμα. Και οι συνάδελφοί του συμπληρώνουν: «Θα την ονομάσουμε Ελπίδα». Η κυρία Σεγκόβια δήλωσε στη χιλιανή τηλεόραση ότι και εκείνη είχε ακριβώς την ίδια ιδέα για το όνομα του παιδιού. Οι χιλιανές Αρχές ελπίζουν ότι το νέο της γέννησης θα τονώσει το ηθικό των παγιδευμένων, που έχει πέσει τις τελευταίες ημέρες λόγω των καθυστερήσεων στην εξόρυξη των διόδων μέσα από τις οποίες τα σωστικά συνεργεία θα τους φέρουν στην επιφάνεια της γης. Σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, αυτό θα γίνει το νωρίτερο σε δύο μήνες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος