«Σπάει» η εκεχειρία της ΕΤΑEκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού στη Χώρα των Βάσκων

Αυτοσχέδιος μηχανισμός μικρής ισχύος εξερράγη τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης κοντά στη Βιτόρια, τη διοικητική πρωτεύουσα της Χώρας των Βάσκων. Πρόκειται για την πρώτη έκρηξη μετά την ανακοίνωση της μονομερούς εκεχειρίας εκ μέρους της ΕΤΑ στις 5 Σεπτεμβρίου.

Αυτοσχέδιος μηχανισμός μικρής ισχύος εξερράγη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα κοντά στη Βιτόρια, τη διοικητική πρωτεύουσα της Χώρας των Βάσκων. Πρόκειται για την πρώτη έκρηξη μετά την ανακοίνωση της μονομερούς εκεχειρίας εκ μέρους της ΕΤΑ στις 5 Σεπτεμβρίου.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας απέδωσε την ευθύνη για την επίθεση στις ενέργειες βίας που ασκούν νεαροί υποστηρικτές της ένοπλης αυτονομιστικής οργάνωσης ΕΤΑ.

Ο αυτοσχέδιος μηχανισμός εξερράγη γύρω στις 01:25 τοπική ώρα (02:25 ώρα Ελλάδος), προκαλώντας περιορισμένες υλικές ζημιές σε βιομηχανικό κτίριο στη Βιτόρια.

Η ενέργεια αυτή αποδίδεται συμπερασματικά στην «κάλε μπορόκα», όπως αποκαλείται η εκστρατεία βίας των νεαρών υποστηρικτών της ένοπλης βασικής αυτονομιστικής οργάνωσης ΕΤΑ, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας στη Χώρα των Βάσκων.

Πρόκειται για την πρώτη ενέργεια αυτού του είδους μετά την ανακοίνωση στις 5 Σεπτεμβρίου της μονομερούς εκεχειρίας εκ μέρους της ΕΤΑ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk