ΜεξικόΓιόρτασε τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας από την Ισπανία

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας γιόρτασε το Μεξικό την επέτειο από τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας του από την Ισπανία. Χιλιάδες άτομα βγήκαν στους δρόμους για να παρακολουθήσουν τις ογκώδεις παρελάσεις, ενώ πολλές ήταν οι πόλεις, οι οποίες υπό το φόβο επεισοδίων από τα καρτέλ των ναρκωτικών ακύρωσαν τις εκδηλώσεις τους.

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας γιόρτασε το Μεξικό την επέτειο από τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας του από την Ισπανία.

Αεροπλάνα σχημάτιζαν στον ουρανό τα χρώματα της σημαίας της χώρας, καθώς χιλιάδες κάτοικοι της Πόλης του Μεξικού παρακολουθούσαν την ογκώδη παρέλαση στην κεντρική λεωφόρο Ρεφόρμα, η οποία κατευθύνθηκε στην κεντρική πλατεία Ζόκαλο, όπου έλαβε χώρα σόου με πυροτεχνήματα.

Ωστόσο, υπό το φόβο ξεσπάσματος βίας από τα καρτέλ των ναρκωτικών, αρκετές ήταν οι πόλεις οι οποίες ακύρωσαν τις εκδηλώσεις τους.

Βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί είχαν παραταχθεί σε δρόμους της πρωτεύουσας, ενώ είχαν επιστρατευτεί και ελικόπτερα για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Πάνω από 100.000 άτομα συμμετείχαν στους εορτασμούς στην Πόλη του Μεξικού, ενώ 14.000 αστυνομικοί μαζί με ελεύθερους σκοπευτές που βρίσκονταν στις στέγες φρόντιζαν για την ομαλή διεξαγωγή των οργανώσεων.

Παρά την αργή ανάκαμψη από την περσινή ύφεση, πολλές πόλεις διοργάνωσαν εντυπωσιακές γιορτές.

Μόνο για την Πόλη του Μεξικού χρησιμοποιήθηκαν οκτώ τόνοι πυροτεχνημάτων και τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης εκτιμούν ότι το κόστος των εορτασμών ανήλθε στα 40 εκατομμύρια δολάρια περίπου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος