Αντιπαραθέσεις για τους ΡομάΣε εκκενώσεις καταυλισμών προχωρεί και η Μέρκελ, λέει ο Σαρκοζί

Η πληροφορία διαψεύστηκε αμέσως από γερμανούς διπλωμάτες. Ο γάλλος Πρόεδρος δεν μπόρεσε να αποκλείσει το γεγονός ότι το ζήτημα αυτό εθίγει σε κατ’ ιδίαν επαφές μεταξύ των δύο ηγετών

Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δήλωσε σήμερα ότι η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ του είχε εμπιστευθεί ότι και αυτή έχει την πρόθεση να προχωρήσει τις προσεχείς εβδομάδες «σε εκκένωση των καταυλισμών», μια πληροφορία που διαψεύστηκε αμέσως από γερμανούς διπλωμάτες.

«Η κ. Μέρκελ μου ανέφερε τη θέλησή της να προχωρήσει τις προσεχείς εβδομάδες στην εκκένωση των καταυλισμών, και σήμερα βλέπουμε την ηρεμία που επικρατεί στη γερμανική πολιτική ζωή», δήλωσε ο κ. Σαρκοζί σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της συνόδου των Βρυξελλών όπου κυριαρχεί το θέμα των Ρομά.

«Θα πρέπει να πω ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος από την πλήρη και συνολική υποστήριξη–για μια ακόμα φορά–της κ. Μέρκελ τώρα για το θέμα αυτό, όπως και για πολλά άλλα», πρόσθεσε ο γάλλος πρόεδρος.

Ωστόσο ο κ. Σαρκοζί δεν μπόρεσε να αποκλείσει το γεγονός ότι το ζήτημα αυτό εθίγει σε κατ’ ιδίαν επαφές μεταξύ των δύο ηγετών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk