Τα φορτηγά… άραξαν για τα καλά

Παρατεταγμένα στις εθνικές οδούς θα παραμείνουν και τις επόμενες ημέρες τα φορτηγά και τα βυτιοφόρα, καθώς οι αυτοκινητιστές αποφάσισαν χθες να συνεχίσουν την αποχή από τις εργασίες τους. Η κυβέρνηση από την πλευρά της, φέρεται αποφασισμένη να σκληρύνει τη στάση της και όπως δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής «δεν υπάρχει καμία υπαναχώρηση και παραχώρηση» σχετικά με τα αιτήματα των ιδιοκτητών βυτιοφόρων και φορτηγών ΔΧ.

Τα φορτηγά… άραξαν για τα καλά | tovima.gr

Παρατεταγμένα στις εθνικές οδούς θα παραμείνουν και τις επόμενες ημέρες τα φορτηγά και τα βυτιοφόρα, καθώς οι αυτοκινητιστές αποφάσισαν χθες να συνεχίσουν την αποχή από τις εργασίες τους. Η κυβέρνηση από την πλευρά της, φέρεται αποφασισμένη να σκληρύνει τη στάση της και όπως δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής «δεν υπάρχει καμία υπαναχώρηση και παραχώρηση» σχετικά με τα αιτήματα των ιδιοκτητών βυτιοφόρων και φορτηγών ΔΧ. «Εμείς κάνουμε τις ρήξεις μας για το δημόσιο συμφέρον,ειδικά σε αυτή την εποχή» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι αν είχε προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις θα είχαν αποφευχθεί πολλές από τις συνέπειες που υφίσταται σήμερα ο πολίτης.

Ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δ. Ρέππας ξεκαθάρισε χθες ότι δεν θα δεχθεί απειλές και εκβιασμούς, ενώ προειδοποίησε ότι αν συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών και τα προβλήματα, θα δώσει τη δυνατότητα σε φορτηγά ΙΧ να εκτελούν μεταφορικό έργο δημόσιας χρήσης.

Εν τω μεταξύ, οι αυτοκινητιστές δεν ικανοποιήθηκαν από τις βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για την αύξηση της άυλης αξίας των βυτιοφόρων που κατέθεσε την Τρίτη το βράδυ ο κ. Ρέππας. Οπως κατήγγειλαν, η αύξηση αυτή είναι άνευ αντικειμένου, αφού μετά την πάροδο της τριετίας η αξία της άδειας θα μηδενιστεί. Εμμένοντας στη θέση τους για την αξία της άδειας, ζητούν μετά την πάροδο της μεταβατικής περιόδου να φτάνει το 1/3 της σημερινής, κάτι που αποκλείει η κυβέρνηση. Χθες μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κ. Γ.Τζωρτζάτος υποστήριξε ότι οι ρυθμίσεις δεν προχωρούν τελικώς στο άνοιγμα ενός κλειστού επαγγέλματος, αλλά στο κλείσιμο των σπιτιών 130.000 οικογενειών, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk