Ελεγχοι για τις πισίνες

Με διασταυρώσεις των φορολογικών δηλώσεων, των στοιχείων του Κτηματολογίου αλλά και των πελατολογίων των εξειδικευμένων εταιρειών που κατασκευάζουν πισίνες συνεχίζονται οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ για την καταγραφή όλων των κολυμβητικών δεξαμενών (πισίνες) που δεν έχουν δηλωθεί στην Εφορία. Μετά την καταγραφή που έγινε στις πολυτελείς περιοχές της Αττικής όπου εντοπίστηκαν εκατοντάδες αδήλωτες πισίνες σε κατοικίες κυρίως των βορείων προαστίων, ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ ανακοίνωσε ότι έπειτα από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στη Χαλκιδική, στη Θεσσαλονίκη και στην Πιερία διαπιστώθηκε πως 1.

Με διασταυρώσεις των φορολογικών δηλώσεων, των στοιχείων του Κτηματολογίου αλλά και των πελατολογίων των εξειδικευμένων εταιρειών που κατασκευάζουν πισίνες συνεχίζονται οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ για την καταγραφή όλων των κολυμβητικών δεξαμενών (πισίνες) που δεν έχουν δηλωθεί στην Εφορία.

Μετά την καταγραφή που έγινε στις πολυτελείς περιοχές της Αττικής όπου εντοπίστηκαν εκατοντάδες αδήλωτες πισίνες σε κατοικίες κυρίως των βορείων προαστίων, ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ ανακοίνωσε ότι έπειτα από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στη Χαλκιδική, στη Θεσσαλονίκη και στην Πιερία διαπιστώθηκε πως 1.113 πολίτες δεν έχουν δηλώσει στις φορολογικές τους δηλώσεις πισίνες.

Το επόμενο βήμα είναι να κληθούν από την Εφορία για να δηλώσουν τις πισίνες αλλά και για να τους επιβληθεί ο πρόσθετος φόρος που πιθανότατα αναλογεί στα εισοδήματα που εμφάνισαν τα τελευταία χρόνια και τα πρόστιμα που αναλογούν στην παράβαση. Βέβαια το πιο σοβαρό αδίκημα είναι στις περιπτώσεις που οι ιδιοκτήτες έχουν κατασκευάσει την πισίνα χωρίς άδεια από την Πολεδομία (όπως απαιτείται από τον νόμο) για να μην επιβαρυνθούν με το κόστος που απαιτείται (μηχανικός, παράβολα κτλ.) και κυμαίνεται από 3.500-10.00 ευρώ αλλά και για να μην τους εντοπίζει η Εφορία.

Μετά τους ελέγχους θεωρείται βέβαιον ότι και οι 100.000 πισίνες ιδιωτών που υπολογίζεται ότι υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα θα εμφανιστούν στις φορολογικές δηλώσεις της επόμενης χρονιάς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk