Ανάκριση για το Βατοπαίδι Καλούνται να απολογηθούν πέντε της Κτηματικής Εταιρίας

Τον κύκλο των απολογιών πρώην στελεχών της Κτηματικής Εταιρίας Δημοσίου (ΚΕΔ), ανοίγει από την ερχόμενη εβδομάδα η εφέτης ειδική ανακρίτρια της υπόθεσης των ανταλλαγών Δημοσίου και μονής Βατοπεδίου, Ειρήνη Καλού.

H ανακρίτρια ξεκινά την αποστολή κλήσεων, σε απολογία, των υπευθύνων της ΚΕΔ, που κατηγορούνται για απιστία και ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Από το ανακριτικό γραφείο έχει «φύγει» ήδη η πρώτη κλήση προς τον πρώην πρόεδρο της ΚΕΔ, Πέτρο Παπαγεωργίου, ο οποίος καλείται να λογοδοτήσει ενώπιον της κυρίας Καλού την άλλη εβδομάδα, ενώ ακολουθούν άμεσα οι κλήσεις προς πέντε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας.

Στα υπομνήματα που είχαν παραδώσει στους Εισαγγελείς στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης, οι εμπλεκόμενοι της ΚΕΔ αρνούνταν ότι έχουν ποινική ευθύνη για τις λεγόμενες «ιερές» ανταλλαγές, υποστηρίζοντας πως οι ίδιοι ήταν εκτελεστικά όργανα, που εφάρμοζαν πολιτικές αποφάσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk