«Η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο»

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο με τις προσπάθειες που καταβάλλει για τη δημοσιονομική εξυγίανση αλλά και με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη εξέφρασαν χθες στις Βρυξέλλες ο αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις επίτροπος Ολι Ρεν και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λορένζο Μπίνι Σμάγκι. Παρεμβαίνοντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι δύο κοινοτικοί αξιωματούχοι επέμειναν στην ανάγκη να συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό αυτές οι προσπάθειες ώστε να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας έναντι των αγορών.

«Η Ελλάδα βρίσκεται  στον σωστό δρόμο» | tovima.gr

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο με τις προσπάθειες που καταβάλλει για τη δημοσιονομική εξυγίανση αλλά και με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη εξέφρασαν χθες στις Βρυξέλλες ο αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις επίτροπος Ολι Ρεν και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λορένζο Μπίνι Σμάγκι. Παρεμβαίνοντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι δύο κοινοτικοί αξιωματούχοι επέμειναν στην ανάγκη να συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό αυτές οι προσπάθειες ώστε να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας έναντι των αγορών. Ειδικότερα ο Ολι Ρεν τόνισε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο,έχοντας πετύχει εντυπωσιακά αποτελέσματα δημοσιονομικής πειθαρχίας» και υπογράμμισε ότι ύστερα από μια τέτοια κρίση απαιτείται χρόνος για την αποκατάσταση και ενίσχυση της εμπιστοσύνης.

Παράλληλα, ο κοινοτικός επίτροπος είπε ότι η Ελλάδα έχει ξεκινήσει ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένων της αναμόρφωσης του συνταξιοδοτικού συστήματος και των βημάτων που πραγματοποιούνται για τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, πρωτοβουλίες οι οποίες, όπως σημείωσε, ευθυγραμμίζονται με όσα περιλαμβάνονται στο μνημόνιο που έχει συμφωνηθεί μεταξύ των ελληνικών αρχών και της τρόικας.

Από την πλευρά του, ο Λορένζο Μπίνι Σμάγκι τόνισε ότι κατά την ελληνική κρίση οι αγορές έχασαν την εμπιστοσύνη τους έναντι της Ελλάδας και τώρα επιθυμούν να πειστούν για τη νέα πορεία που χαράσσει η Ελλάδα και την οποία η ΕΚΤ υποστηρίζει με την «αξιοθαύμαστη» βούληση την οποία επιδεικνύει η ελληνική κυβέρνηση.

Προέβλεψε επίσης ότι απαιτούνται περίπου 9 με 12 μήνες προτού αντιδράσουν θετικά οι αγορές, υπό τη σαφή βεβαίως προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση της δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk