Απαισιοδοξία για την κρίση

Η αίσθηση της οικονομικής κρίσης έχει εγκατασταθεί πλήρως στην αντίληψη της κοινής γνώμης (80%) και μάλιστα η παράτασή της περιορίζει σταδιακά και την κοινωνική υποστήριξη στην προσπάθεια υπέρβασής της, αφού το ποσοστό όσων δηλώνουν πρόθυμοι να συμβάλουν περισσότερο στην αντιμετώπισή της έχει μειωθεί από το 58% του περασμένου Απριλίου στο 38% σήμερα. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από έρευνα της Μetron Αnalysis που παρουσιάστηκε στη χθεσινοβραδινή εκδήλωση του Κέντρου Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής (ΚΕΠΠ) με θέμα «Ελληνική οικονομία: Η επόμενη ημέρα».

Η αίσθηση της οικονομικής κρίσης έχει εγκατασταθεί πλήρως στην αντίληψη της κοινής γνώμης (80%) και μάλιστα η παράτασή της περιορίζει σταδιακά και την κοινωνική υποστήριξη στην προσπάθεια υπέρβασής της, αφού το ποσοστό όσων δηλώνουν πρόθυμοι να συμβάλουν περισσότερο στην αντιμετώπισή της έχει μειωθεί από το 58% του περασμένου Απριλίου στο 38% σήμερα.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από έρευνα της Μetron Αnalysis που παρουσιάστηκε στη χθεσινοβραδινή εκδήλωση του Κέντρου Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής (ΚΕΠΠ) με θέμα «Ελληνική οικονομία: Η επόμενη ημέρα».

Η ελληνική κοινή γνώμη εμφανίζεται διχασμένη ως προς την αναγκαιότητα του μνημονίου. Το 41% θεωρεί ότι ήταν αναγκαία η ψήφισή του ενώ το 45% θεωρεί ότι δεν έπρεπε να ψηφιστεί.

Από τη σημερινή κατάσταση δεν φαίνεται να ωφελείται πολιτικά κάποιος κομματικός χώρος αφού η κρίση χρεώνεται πρωτίστως στο σύνολο του κομματικού συστήματος.

Οπως είπε ο κ. Στρ. Φαναράς, «αν υπάρχει κάποια “σταθερά” ακόμη για τη στρατηγική θέση της Ελλάδας, αυτή είναι η αποδοχή της συμμετοχής της χώρας στη ζώνη του ευρώ (56%),αν και σε προσωπικό επίπεδο η αποδοχή εμφανίζεται χαμηλότερη».

Στην ομιλία του ο πρώην υπουργός κ. Ι. Παπαντωνίου πρότεινε τη διαμόρφωση εθνικού μνημονίου για την ανάπτυξη, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Χρειάζεται εθνικό σχέδιο ανάπτυξης, ένα εθνικό μνημόνιο με βασικούς άξονες:

Τη μείωση της φορολογίας στις επενδυτικές και επιχειρηματικές δράσεις και την αναστολή νέων φορολογικών επιβαρύνσεων.

Την κατάργηση γραφειοκρατικών εμποδίων στην επιχειρηματική δράση. Το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τις μεγάλες επενδύσεις πρέπει να εφαρμοστεί γενικά ώστε να περιληφθούν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Την ενίσχυση του ανταγωνισμού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk