αντιεξουσιαστικά

Για όσους δεν το γνωρίζετε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής (σκίτσο) πιστεύει ότι οι έλληνες εφοπλιστές έφτιαξαν τη μεγαλύτερη ναυτιλία στον πλανήτη όχι γιατί δούλεψαν, αλλά γιατί κάποιος σημαιοφόρος του Λιμενικού Σώματος υπέκυψε στους στυγνούς εκβιασμούς τους. Για τον λόγο αυτό ήρθε- κατά τη λογική του κ. Πεταλωτή- η κυβέρνηση και κατάργησε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, γιατί είχε μετατραπεί σε κέντρο ακολασίας όπου διάφοροι λιμενικοί υπέκυπταν στις άρρωστες ορέξεις των εφοπλιστών και έκαναν τα στραβά μάτια όταν αυτοί έφτιαχναν έναν εμπορικό στόλο, ο οποίος αριθμεί σήμερα 4.

Πεποιθήσεις…
Για όσους δεν το γνωρίζετε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής (σκίτσο) πιστεύει ότι οι έλληνες εφοπλιστές έφτιαξαν τη μεγαλύτερη ναυτιλία στον πλανήτη όχι γιατί δούλεψαν, αλλά γιατί κάποιος σημαιοφόρος του Λιμενικού Σώματος υπέκυψε στους στυγνούς εκβιασμούς τους.

* * *
Για τον λόγο αυτό ήρθε- κατά τη λογική του κ. Πεταλωτή- η κυβέρνηση και κατάργησε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, γιατί είχε μετατραπεί σε κέντρο ακολασίας όπου διάφοροι λιμενικοί υπέκυπταν στις άρρωστες ορέξεις των εφοπλιστών και έκαναν τα στραβά μάτια όταν αυτοί έφτιαχναν έναν εμπορικό στόλο, ο οποίος αριθμεί σήμερα 4.000 πλοία και κάτι ψηλά.

…και κόντρα
Χθες, η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «η θέση μας είναι μία και μόνη. Επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, όπως ήταν πριν αρχίσουν τα πειράματα, εδώ και τώρααντί της σύστασης ενός ακόμη νεφελώδους διοικητικού φορέα με άσχετες και αλληλοεπικαλυπτόμενες αρμοδιότητες, όπως είναι το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας».

* * *
Χαρακτηρίζει μάλιστα «ακατανόητους και άκρως προσβλητικούς τους υπαινιγμούς του κυβερνητικού εκπροσώπου σύμφωνα με τους οποίους το από οκτώ δεκαετίες δραστηριοποιούμενο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας έχει δήθεν βεβαρημένο και αμαρτωλό παρελθόν». * * *
Και κλείνει με την επισήμανση ότι «σε αυτή την παγκόσμια οικονομική κρίση η οποία πλήττει βαριά τη χώρα μας η ναυτιλία εξακολουθεί να βρίσκεται στην παγκόσμια πρωτοπορία και να προσφέρει τα μέγιστα στην εθνική οικονομία».

Αρμοδιότητες…
Η μεταφορά των αρμοδιοτήτων του τελευταίου ανασχηματισμού συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, που από το πρώην υπουργείο Οικονομίας και νυν Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας βρέθηκε στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

* * *
Οι υπάλληλοι έχουν εκδηλώσει με κάθε τρόπο τη διαμαρτυρία τους- χθες είχαν γενική συνέλευση και το κτίριο της πλατείας Κάνιγγος κοσμεί πλέον και ένα πανό-καταγγελία- και συνεχίζουν. …και πρόστιμα
Και παρά το γεγονός ότι η υπηρεσίαούτε λίγο ούτε πολύ- έχει απορρυθμιστεί, χθες σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σχετικά με τις διαφημίσεις των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη μεταλυκειακή εκπαίδευση επιβλήθηκε πρόστιμο με απόφαση του γενικού γραμματέα Καταναλωτή κ. Δ. Σπυράκου ύψους 40.000 ευρώ στο ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα Ηellenic Αmerican University για τη χρήση του όρου «University».

* * *
Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η χρήση του όρου Κολέγιο, ή Πανεπιστήμιο, ή University. Και όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, «έχουν κινηθεί και είναι σε εξέλιξη οι σχετικές διοικητικές διαδικασίες για τον έλεγχο διαφημιστικών καταχωρίσεων και εμπορικών πρακτικών και άλλων επιχειρήσεων, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα της παροχής υπηρεσιών μεταλυκειακής εκπαίδευσης».

Συναλλαγές
Πακέτο 2,1 εκατ. μετοχών της Εlbisco, που αντιστοιχεί στο 3,9% του μετοχικού κεφαλαίου, αξίας 1 εκατ. ευρώ, μεταβιβάστηκε χθες πυροδοτώντας εκ νέου τα σενάρια για επικείμενες μετοχικές ανακατατάξεις στον όμιλο του κ. Κ. Φιλίππου . Η συνολική κεφαλαιοποίηση της εταιρείας, που τα τελευταία χρόνια υλοποιεί ένα ευρύ σχέδιο αναδιάρθρωσης για να εξυγιανθεί, ανέρχεται στα 25 εκατ. ευρώ.

* * *
Επίσης, 1,43 εκατ. μετοχές, αξίας 7 εκατ. ευρώ, ρευστοποίησε ο βασικός μέτοχος της Jumbo κ. Απ. Βακάκης. Οι μετοχές αντιστοιχούν στο 1,1% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Η συναλλαγή έγινε μέσω της Εurobank ΕFG Ρrivate Βank Luxembourg SΑ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk