Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης Από μπαλέτα Μπαλσόι ως Χατζιδάκι και τζαζ

Τη θέση του συντονιστή καλλιτεχνικού προγράμματος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης ανέλαβε και τυπικά ο Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης. Στις υποχρεώσεις του, όπως διευκρινίστηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, είναι «ηεκπόνηση σχεδίου καλλιτεχνικού προγράμματος – όχι όμως και η εκτέλεσή του», καθώς δεν θα έχει αποκλειστική εργασιακή σχέση με το Μέγαρο. «Οσοι νόμιζαν ότι το Μέγαρο Μουσικής ήταν μια πλούσια άτεκνη θεία μάλλον θα διαψευστούν.

Τη θέση του συντονιστή καλλιτεχνικού προγράμματος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης ανέλαβε και τυπικά ο Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης. Στις υποχρεώσεις του, όπως διευκρινίστηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, είναι «ηεκπόνηση σχεδίου καλλιτεχνικού προγράμματος – όχι όμως και η εκτέλεσή του», καθώς δεν θα έχει αποκλειστική εργασιακή σχέση με το Μέγαρο.

«Οσοι νόμιζαν ότι το Μέγαρο Μουσικής ήταν μια πλούσια άτεκνη θεία μάλλον θα διαψευστούν. Η θεία δεν είναι πλούσια αλλά τελικά… είναι έγκυος» είπε χαρακτηριστικά ο 32χρονος πιανίστας, υπογραμμίζοντας ότι δέχθηκε τη θέση προκειμένου να υλοποιήσει το προσωπικό του όνειρο για «χρώμα, ιδέες, έμπνευση στους νέους». Πάντως τα πρώτα δείγματα δουλειάς του θα δοθούν με τη δημοσιοποίηση του προγράμματος για το διάστημα Ιανουάριος- Μάιος 2011.

Το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε χθες αφορά συνολικά δεκατρείς παραγωγές, οι εννέα από τις οποίες αποτελούν συμπαραγωγές με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τα «Δημήτρια». Ορόσημο αποτελεί η επετειακή συναυλία για τα δέκα χρόνια από την ίδρυση του Μεγάρου, στις 25 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της οποίας θα παρουσιαστεί σε πανελλήνια πρώτη το έργο του Γιώργου Κουμεντάκη «Το ισοκράτημα ενός παιδιού». Θα ακολουθήσουν συναυλίες ( Νένα Βενετσάνου και Ρlazza Εnsemble σε τραγούδια Μάνου Χατζιδάκι, αφιερώματα στην τζαζ μουσική κ.ά.), ενώ από 8 ως 12 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο κύκλος «Χριστούγεννα στο Μέγαρο» με παραστάσεις του μπαλέτου του Τσαϊκόφσκι «Ο καρυοθραύστης» από την ακαδημία μπαλέτων Μπαλσόι. Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τέλος, εντάσσεται η παράσταση «Μελωδένια πολιτεία» (15-17 Δεκεμβρίου) με τη συμμετοχή της παιδικής χορωδίας του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται στις 21 και 23 Δεκεμβρίου με το «Ορατόριο των Χριστουγέννων» του Μπαχ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
Σίβυλλα
Helios Kiosk