Η αντιπαράθεση που άλλαξε την ιστορία του αθλήματος

Η αθλητική αντιπαράθεσή τους δεν εκτόξευσε μόνο το ενδιαφέρον για το τένις, αλλά δικαίως θεωρείται ως μια από τις κορυφαίες όλων των εποχών στην ιστορία του αθλητισμού. Η εμφάνιση του Ράφαελ Ναδάλ σε μια στιγμή όπου ο Ρότζερ Φέντερερ φαινόταν ότι είναι ο απόλυτος κυρίαρχος των κορτ άλλαξε την ιστορία του τένις. Αρχικά στην αγαπημένη του επιφάνεια, στο χώμα, και στη συνέχεια στο χόρτο και στη σκληρή επιφάνεια ο νεαρός Ισπανός αμφισβητούσε την κυριαρχία του Ελβετού. Μάλιστα …

Η αθλητική αντιπαράθεσή τους δεν εκτόξευσε μόνο το ενδιαφέρον για το τένις, αλλά δικαίως θεωρείται ως μια από τις κορυφαίες όλων των εποχών στην ιστορία του αθλητισμού. Η εμφάνιση του Ράφαελ Ναδάλ σε μια στιγμή όπου ο Ρότζερ Φέντερερ φαινόταν ότι είναι ο απόλυτος κυρίαρχος των κορτ άλλαξε την ιστορία του τένις. Αρχικά στην αγαπημένη του επιφάνεια, στο χώμα, και στη συνέχεια στο χόρτο και στη σκληρή επιφάνεια ο νεαρός Ισπανός αμφισβητούσε την κυριαρχία του Ελβετού.

Μάλιστα στις μεταξύ τους μονομαχίες έχει καταφέρει να προηγείται του Φέντερερ με 14- 7 νίκες, ενώ το σκορ σε τελικούς του Γκραν Σλαμ είναι 6-2 υπέρ του Ισπανού. Παρά την υπεροχή του στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, ο Ναδάλ παραμένει ταπεινός και όταν κάποιοι τού μεταφέρουν ότι αυτός είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο αντιδρά. «Οσοι τα λένε αυτά δεν ξέρουν από τένις» απάντησε λίγο πριν από το Ρολάν Γκαρός 2010 και εξήγησε ότι «είναι δύσκολο να συγκριθώ με τον Φέντερερ. Αυτός έχει 16 τίτλους και εγώ 6». Από τότε βέβαια ο Ναδάλ έχει αυξήσει τους τίτλους του στους 9, αφού εκτός από το Ρολάν Γκαρός κατέκτησε το Γουίμπλεντον και το Αμερικανικό Οπεν, παρ΄ όλα αυτά όμως η γνώμη του δεν έχει αλλάξει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
Σίβυλλα
Helios Kiosk