Απειλείται και η πολική αλεπού

Οπως αναφέρουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, μετά την πολική αρκούδα στη λίστα των ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση είναι πλέον και οι πολικές αλεπούδες. Το Αμερικανικό Κέντρο Βιοποικιλότητας αναφέρει ότι οι κλιματικές αλλαγές και το λιώσιμο των πάγων στον Αρκτικό Κύκλο έχουν επηρεάσει τη διαβίωση των πολικών αλεπούδων αφού εξαφανίζονται τόσο οι περιοχές όπου ζουν όσο και τα θηράματα. Η πολική αλεπού είναι το 17ο είδος που καταγράφεται στη λίστα των απειλούμενων αρκτικών ειδών.

ΛΟΝΔΙΝΟ. Οπως αναφέρουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, μετά την πολική αρκούδα στη λίστα των ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση είναι πλέον και οι πολικές αλεπούδες. Το Αμερικανικό Κέντρο Βιοποικιλότητας αναφέρει ότι οι κλιματικές αλλαγές και το λιώσιμο των πάγων στον Αρκτικό Κύκλο έχουν επηρεάσει τη διαβίωση των πολικών αλεπούδων αφού εξαφανίζονται τόσο οι περιοχές όπου ζουν όσο και τα θηράματα.

Η πολική αλεπού είναι το 17ο είδος που καταγράφεται στη λίστα των απειλούμενων αρκτικών ειδών. Εκτός από τις αρκούδες και τις αλεπούδες, ανάμεσα στα αρκτικά είδη που απειλούνται με εξαφάνιση είναι ένα είδος θαλάσσιου ίππου, τέσσερα είδη φαλαινών, τέσσερα είδη από φώκιες, ένα είδος βουβαλιού, ένα είδος ελαφιού, ένα είδος πεταλούδας και τρία είδη πτηνών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
Σίβυλλα
Helios Kiosk