ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΔΟΣΗ

«Βάλτε φυλακή τους φοροφυγάδες, τέρμα η σπατάλη στην Υγεία»

«Φοροφυγάδες στη φυλακή» ως μέτρο παραδειγματισμού για την εμπέδωση φορολογικής συνείδησης ζητούν τα στελέχη της τρόικας από το υπουργείο Οικονομικών, όπου και συναντούν ευήκοα ώτα. Παράλληλα, οι δανειστές της χώρας κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για τον περιορισμό της σπατάλης στα δημόσια νοσοκομεία και τη συγκράτηση των δαπανών σε ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Για το κρίσιμο ζήτημα των εσόδων συνομίλησαν χθες επί μακρόν με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ.

«Φοροφυγάδες στη φυλακή» ως μέτρο παραδειγματισμού για την εμπέδωση φορολογικής συνείδησης ζητούν τα στελέχη της τρόικας από το υπουργείο Οικονομικών, όπου και συναντούν ευήκοα ώτα. Παράλληλα, οι δανειστές της χώρας κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για τον περιορισμό της σπατάλης στα δημόσια νοσοκομεία και τη συγκράτηση των δαπανών σε ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Για το κρίσιμο ζήτημα των εσόδων συνομίλησαν χθες επί μακρόν με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Ηλία Πλασκοβίτη , ο οποίος τους παρουσίασε τα βασικά σημεία του σχεδίου για την αναδόμηση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού που θα ανακοινωθεί σύντομα. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Γ. Ζανιάς χειρίστηκε τις διαπραγματεύσεις για το σκέλος των δαπανών. Διαβεβαίωσε τους δανειστές ότι η επιπλέον του στόχου περικοπή των δαπανών θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες του έτους και κατέγραψε την ιδιαίτερη ανησυχία τους για τις δαπάνες της γενικής κυβέρνησης.

Χθες τα στελέχη του «τεχνικού κλιμακίου» της τρόικας συναντήθηκαν με στελέχη του τραπεζικού κλάδου, ενώ σήμερα θα διαβούν το κατώφλι του υπουργείου Υγείας για να ζητήσουν σαφείς δεσμεύσεις για τον περιορισμό των δαπανών του ΕΣΥ ως το τέλος του έτους. Για το θέμα αυτό έχει ενημερωθεί ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου , ο οποίος μόλις επιστρέψει στην Αθήνα, την Παρασκευή το πρωί, θα παρουσιάσει αναλυτικό χρονοδιάγραμμα στους τρεις επικεφαλής της τρόικας για την περικοπή των δαπανών του ΕΣΥ. Πηγές του υπουργείου Οικονομικών τονίζουν ότι το ζήτημα αυτό είναι κομβικής σημασίας για την εξασφάλιση της τρίτης δόσης, ύψους 9 δισ. ευρώ, από τον μηχανισμό στήριξης τον προσεχή Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική