Αντ. ΣαμαράςΚλείνει μέτωπα, αναβάλλει προβλήματα

Να κλείσει τα ανοιχτά εσωκομματικά μέτωπα εν όψει της παρουσίας του στη ΔΕΘ το προσεχές Σαββατοκύριακο επιχειρεί ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο οποίος θέλει να διαμορφώσει ένα διαφορετικό πολιτικό και επικοινωνιακό πεδίο. Βασικός στόχος της Ρηγίλλης είναι η παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ να αποτελέσει την απαρχή της «γαλάζιας» ανάκαμψης και να απεγκλωβιστεί η ΝΔ από το εσωστρεφές κλίμα που εξακολουθεί και κινείται με ευθύνη πολλών στελεχών της. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ.

Να κλείσει τα ανοιχτά εσωκομματικά μέτωπα εν όψει της παρουσίας του στη ΔΕΘ το προσεχές Σαββατοκύριακο επιχειρεί ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο οποίος θέλει να διαμορφώσει ένα διαφορετικό πολιτικό και επικοινωνιακό πεδίο. Βασικός στόχος της Ρηγίλλης είναι η παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ να αποτελέσει την απαρχή της «γαλάζιας» ανάκαμψης και να απεγκλωβιστεί η ΝΔ από το εσωστρεφές κλίμα που εξακολουθεί και κινείται με ευθύνη πολλών στελεχών της. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σαμαράς ζήτησε από τον κ. Β. Μιχαλολιάκο να ανακοινώσει σήμερα την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Πειραιά, ενώ προγραμματίζει στη Θεσσαλονίκη θερμή συνάντηση με τον κ. Π. Ψωμιάδη, ενισχύοντάς τον πολιτικά, μετά το «τσαλάκωμα» που του επιφύλαξε με τον αποκλεισμό του αδελφού του από το αξίωμα του αντιπεριφερειάρχη.

Στην ίδια προσπάθεια επούλωσης όλων των εσωκομματικών πληγών και δημιουργίας ενός πιο ευνοϊκού κλίματος εντάσσεται και η χθεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ με την οποία παρέχεται πλήρης στήριξη στον εκπρόσωπο του κόμματος κ. Π. Παναγιωτόπουλο , ο οποίος επικρίθηκε προχθές από τον βουλευτή του κόμματος κ. Αργ. Ντινόπουλο για την επικοινωνιακή πολιτική που ασκεί.

«Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς εμπιστεύεται απόλυτα τον στενό του συνεργάτη, εκπρόσωπο της ΝΔ κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο και τον στηρίζει στη δύσκολη αποστολή του. Ολα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και έχουν στόχο να δημιουργήσουν ζητήματα στη Νέα Δημοκρατία, εκεί που δεν υπάρχουν» αναφέρεται στην ανακοίνωση που προέκυψε με αφορμή δημοσιεύματα εφημερίδων και ρεπορτάζ για τις γκρίνιες περί επικοινωνιακών προβλημάτων του κόμματος.

Ενα άλλο μέτωπο που κλείνει σήμερα το βράδυ είναι στον Πειραιά, καθώς ο γραμματέας Αυτοδιοίκησης κ. Β. Μιχαλολιάκος θα ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος για τον δήμο. Με την ανακοίνωση του κ. Μιχαλολιάκου διευθετείται- ύστερα από έντονο παρασκήνιο- μια εκκρεμότητα που ταλάνισε τη ΝΔ επί ένα περίπου τρίμηνο και τροφοδότησε τη συζήτηση περί εσωκομματικών προβλημάτων και αδυναμίας εξεύρεσης δυνατού υποψηφίου.

Ο κ. Σαμαράς θα προσπαθήσει να σταματήσει και τη συζήτηση που γίνεται για «ψυχρότητα» στις σχέσεις του με τον νομάρχη Θεσσαλονίκης και υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας με τη ΝΔ κ. Π. Ψωμιάδη . Αυτό θα γίνει με την επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ μεθαύριο το πρωί στο εκλογικό κέντρο του κ. Ψωμιάδη, θέλοντας να στείλει μήνυμα «ενότητας» και να δείξει ότι δεν υφίσταται θέμα με τον νομάρχη.

Επίσης κορυφαία στελέχη της ΝΔ που είναι ψηλά στην κομματική πυραμίδα αποφεύγουν να μιλήσουν με επικριτικά σχόλια για τις κυβερνήσεις του κ. Κ. Καραμανλή, αφού δεν θέλουν να ανοίξουν μέτωπο και πάλι με την «καραμανλική πτέρυγα». Ακόμη, στελέχη της ΝΔ, όπως ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού κ. Μαξ. Χαρακόπουλος , θέλησαν να κλείσουν ένα ακόμη θέμα, το οποίο δημιουργήθηκε μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΛΠΕ κ. Θ. Βάρδα που επισημαίνει ότι δεν είναι σύμβουλος του κ. Σαμαρά αλλά πολύ καλός του φίλος.

«Ο ίδιος ο κ. Βάρδας ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για προσωπικές του απόψεις και εκείνο που μπορώ να πω είναι ότι εάν η κυβέρνηση κατέφευγε στην πλειοψηφία των 3/5 για την υπερψήφιση του μνημονίου θα ομολογούσε εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας καιη ΝΔ δεν θα μπορούσε ποτέ να συναινέσει» είπε μιλώντας στον Ρ/Σ Flash ο κ. Χαρακόπουλος, ενώ ο κ. Μιχαλολιάκος ανέφερε ότι «οι σύμβουλοι είναι για να συμβουλεύουν και όχι για να αποφασίζουν».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk