Αγάπιος ΣημαιοφορίδηςΕνώπιον της Εξεταστικής για τα ομόλογα o τέως πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ

Στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των ομολόγων κατέθεσε την Τετάρτη ο τέως πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ Αγάπιος Σημαιοφορίδης. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υποστήριξαν ότι ο κ. Σημαιοφορίδης «υιοθέτησε» τη γραμμή του πρώην υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη «περί ανίδεων διοικήσεων», ωστόσο «επιβεβαίωσε το πόρισμα Ζορμπά σχετικά με τις υπερτιμολογήσεις του επίμαχου ομολόγου».

Στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των ομολόγων κατέθεσε την Τετάρτη ο τέως πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ Αγάπιος Σημαιοφορίδης.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υποστήριξαν ότι ο κ. Σημαιοφορίδης «υιοθέτησε» την γραμμή του πρώην υπουργού Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη «περί ανίδεων διοικήσεων», ωστόσο «επιβεβαίωσε το πόρισμα Ζορμπά σχετικά με τις υπερτιμολογήσεις του επίμαχου ομολόγου».

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επισήμαναν ότι ο κ. Σημαιοφορίδης παραδέχθηκε ότι αν σήμερα τα γνώριζε όλα αυτά σχετικά με την φύση και την πορεία του ομολόγου δεν θα είχε προβεί στην συγκεκριμένη επένδυση.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής κ. Χρήστος Πρωτόπαπας απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Αναστάσιο Γαβριηλίδη με την οποία ζητά να πραγματοποιήσει έλεγχο για να διαπιστωθεί:

– Ποιες ήταν, σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρούν οι Τράπεζες, οι αποτιμήσεις όλων των δομημένων προϊόντων εκδόσεως Ελληνικού Δημοσίου που πωλήθηκαν σε Ασφαλιστικά Ταμεία κατά το χρόνο διάθεσής τους από τις τράπεζες.

– Ποιο το ύψος των προμηθειών και αμοιβών που έλαβαν οι Τράπεζες κατά τις διαδικασίες διάθεσης δομημένων ομολόγων σε Ασφαλιστικά Ταμεία και αν υπάρχει ζήτημα υπερβολικής τιμολόγησης εκ της οποίας ζημιώθηκαν οι τελικοί επενδυτές.

Ακόμα, με αφορμή την πρόσφατη κατάθεση του πρώην προέδρου του Ταμείου Αρωγής Αστυνομικών ζητά από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, να διερευνήσει σε ποιες περιπτώσεις χρηματιστηριακές εταιρίες ανεξάρτητες ή θυγατρικές τραπεζικών ομίλων παρείχαν υπηρεσίες διαχείρισης ή συμβουλευτικές σε ασφαλιστικούς οργανισμούς και αν τηρήθηκαν, σε αυτές τις περιπτώσεις, τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική