ΣΤΗΛΗ ΑΛΑΤΟΣ

Σκουπιδοτενεκές

Oμορφα λόγια όμορφα, από την πραγματικότητα, καίγονται. Πράσινη ανάπτυξη και πράσινα άλογα. Εδώ το μισό κέντρο της Αθήνας έχει μετατραπεί σε ουρητήρια. Εδώ το ίδιο μισό κέντρο μιας ευρωπαϊκής πρωτεύουσας μοιάζει με επικών διαστάσεων σκουπιδοτενεκέ, με Κing Size πτυελοδοχείο και με γιγαντιαίο τεκέ. Κυρία Μπιρμπίλη μου, αφήστε για μια ωρίτσα τα όνειρα επί χάρτου και κοπιάστε στο πρασινοπέτσινο ριάλιτι. Με την προϋπόθεση φυσικά να διαθέτετε κάνα χαρτομάντιλο στο σακίδιό σας ώστε να πιάνετε τη μύτη σας.

Oμορφα λόγια όμορφα, από την πραγματικότητα, καίγονται. Πράσινη ανάπτυξη και πράσινα άλογα. Εδώ το μισό κέντρο της Αθήνας έχει μετατραπεί σε ουρητήρια. Εδώ το ίδιο μισό κέντρο μιας ευρωπαϊκής πρωτεύουσας μοιάζει με επικών διαστάσεων σκουπιδοτενεκέ, με Κing Size πτυελοδοχείο και με γιγαντιαίο τεκέ. Κυρία Μπιρμπίλη μου, αφήστε για μια ωρίτσα τα όνειρα επί χάρτου και κοπιάστε στο πρασινοπέτσινο ριάλιτι.

Με την προϋπόθεση φυσικά να διαθέτετε κάνα χαρτομάντιλο στο σακίδιό σας ώστε να πιάνετε τη μύτη σας. Δηλαδή πόσος κόπος, πόσα λεφτά και πόσα μεροκάματα χρειάζονται για να κατεδαφιστούν αυτά τα αφοδευτήρια ώστε να μη φωνάζουν ακόμη και οι σόλες των Αθηναίων «βοήθεια»; Την απάντηση τη γνωρίζω. Η καθαριότητα αρμοδιότητα του Δήμου της Αθήνας. Ωραία. Δεν χρειάζεται να χτυπήσω το κουδούνι του Νικήτα Κακλαμάνη. Πασίγνωστη η απάντησή του. Πρώτο τα κονδύλια. Δεύτερο οι Αλβανοί, Πακιστανοί, Σομαλοί και πάσης φύσεως λαθρομετανάστες βρώμικοι, ρακένδυτοι και κακοί. Ωραία. Δεν χρειάζεται να χτυπήσω το κουδούνι του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Από τώρα ξέρω την απάντησή του. Τι να τα κάνω όλα αυτά τα ανθρώπινα ερείπια που μας κουβαλήθηκαν από τον Τρίτο Κόσμο; Να τους πετάξω στη θάλασσα και να τους πνίξω; Εξοχα. Και το θηριώδες και ανατριχιαστικό ερώτημα είναι ένα και απλό: αφού η μισή και πλέον Αθήνα έχει μετατραπεί σε αφοδευτήρια, από πού όλοι αυτοί ορμώμενοι βγάζουν λογύδρια για πράσινη ανάπτυξη, δημοτικές εκλογές και άλλες τέτοιες αερολογίες πολιτικές; Απλό. Αφού εμείς χαϊβάνια, τότε κι εκείνοι στη δική τους καρακοσμάρα. Θέατρο εκείνοι. Θεατές εμείς. Γιατί, αγαπητοί μου δήμαρχοι και υπουργοί, εμένα τον αθηναίο πολίτη τι μ΄ ενδιαφέρει ποιος ο αρμόδιος, ποια η γραφειοκρατία και ποια η αιτία της γαλαζοπράσινης παραλυσίας; Σας ψηφίσαμε, σας διορίσαμε, και εσείς με έναν σκασμό μισθό κάθε μήνα παριστάνετε τον μαθητή της πρώτης Δημοτικού. Κυρία, δεν φταίω εγώ, ο πισινός μου φταίει. Δηλαδή τα αφοδευτήρια!

ddanikas@dolnet.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk