BHMAτοδότηs

Τρεις «καμπάνες» έριξε ο κ. Φ. Πετσάλνικος (στο σκίτσο) σε τρεις πολιτικούς της ΝΔ, έναν νυν βουλευτή και δύο πρώην. Ο κ. Ελ. Αυγενάκης και ο κ. Μαν. Βολουδάκης θα πληρώσουν 2.202,72 ευρώ και 3.287,67 ευρώ αντίστοιχα επειδή η σχετική επιτροπή της Βουλής κατέληξε ότι υπερέβησαν το όριο των εκλογικών δαπανών. Τουλάχιστον ο πρώτος εξελέγη το 2009, ενώ ο δεύτερος όχι. Η τρίτη «καμπάνα» έπεσε στον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών (και πρώην βουλευτή) κ. Θ.Κασσίμη , ο οποίος θα πληρώσει πρόστιμο 2.

Τρεις «καμπάνες» έριξε ο κ. Φ. Πετσάλνικος (στο σκίτσο) σε τρεις πολιτικούς της ΝΔ, έναν νυν βουλευτή και δύο πρώην. Ο κ. Ελ. Αυγενάκης και ο κ. Μαν. Βολουδάκης θα πληρώσουν 2.202,72 ευρώ και 3.287,67 ευρώ αντίστοιχα επειδή η σχετική επιτροπή της Βουλής κατέληξε ότι υπερέβησαν το όριο των εκλογικών δαπανών. Τουλάχιστον ο πρώτος εξελέγη το 2009, ενώ ο δεύτερος όχι.

Η τρίτη «καμπάνα» έπεσε στον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών (και πρώην βουλευτή) κ. Θ.Κασσίμη , ο οποίος θα πληρώσει πρόστιμο 2.000 ευρώ επειδή χρηματοδοτήθηκε από το ίδιο πρόσωπο με ποσό που υπερβαίνει το ανώτατο όριο των 3.000 ευρώ. Ουδείς διανοείται να σκεφτεί ασφαλώς ότι τα παραπτώματα των τριών δεν εκφράζουν παρά μόνο μια σταγόνα στον ωκεανό των εξωφρενικών εκλογικών δαπανών μεγαλόσχημων και των δύο κομμάτων.

***

Το «shoe effect» φαίνεται ότι πήρε κι άλλους μαζί του, ανάμεσα στους οποίους και τον Σάββα Καλεντερίδη! Ο πρώην αξιωματικός της ΕΥΠ ουδεμία σχέση έχει με το Πατριωτικό Μέτωπο, τη συγκέντρωση υποδημάτων και την απόπειρα εκτόξευσής τους κατά του Πρωθυπουργού, καθώς ασχολείται αποκλειστικώς με τη συγγραφή και έκδοση βιβλίων. Παρεμπιπτόντως, όταν τα στελέχη του Μετώπου μιλούν για «αντιπυραυλική ασπίδα», μήπως εννοούν μια αντιαεροπορική αποθήκη υποδημάτων, την οποία θα χρησιμοποιούν για να αναχαιτίζουν τα τουρκικά F-16 όταν αυτά θα παραβιάζουν το ελληνικό FΙR;

***

Η κυρία Λούκα Κατσέλη, παρά την άδικη ποινή καταναγκαστικής εργασίας στο υπουργείο Εργασίας που ήδη εκτίει, «επιμένει αναπτυξιακά». Σήμερα μεταβαίνει στη Γενεύη για να μιλήσει για την παγκόσμια ανάπτυξη στο Συμβούλιο Εμπορίου και Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Ελπίζω να μην αποκαλύψει στους ξένους το ελληνικό μυστικό της ανάπτυξης, δηλαδή τον πληθωρισμό συντονιστών και το «fast track» ξεχείλωμα του αριθμού των συσκέψεων περί ανάπτυξης (όπου το αίμα τρέχει ποτάμι και τα τσεκούρια σφυρίζουν στον αέρα…) μέχρις οριστικής εξόντωσης των συναρμόδιων υπουργών…

***

«Ελληνική οικονομία: Η επόμενη μέρα» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης του κ. Γιάννου Παπαντωνίου στο Μέγαρο Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας σήμερα στις 6. Εικάζω ότι ο Γιάννος χρησιμοποιεί τον τίτλο της κλασικής ταινίας της δεκαετίας του ΄80 για τη ζωή μετά την πυρηνική καταστροφή, όπου επιβίωσαν μόνο οι κατσαρίδες. Για την επιβίωση στην εποχή του μνημονίου θα μιλήσουν ο κ. Νότης Μηταράκης, ο κ. Ι. Στουρνάρας και ο κ. Σάββας Ρομπόλης, ενώ θα παρουσιάσει τα (αρκούντως ραδιενεργά…) αποτελέσματα δημοσκόπησης για την οικονομία ο επικεφαλής της Μetron Αnalysis κ. Στράτος Φαναράς.

***

Ούτε τα βασικά δεν ξέρουν οι σχετικοί με την προεκλογική εκστρατεία του κ. Β. Κικίλια στην Περιφέρεια Αττικής. Ανακοινώθηκε ο κ. Γρ. Ζαφειρόπουλος ως «υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Βόρειας Αθήνας», ενώ το σωστό είναι «Βόρειας Αττικής».

***

Εν τω μεταξύ, στο ΠαΣοΚ δεν πιστεύουν στα μάτια τους με τις δημοσκοπήσεις στην Περιφέρεια Αττικής που εμφανίζουν την υποψηφιότητα Κικίλια να καταρρέει κάτω από το 20%. Ωστόσο η ταυτόχρονη κάθοδος (ως ξεχωριστές υποψηφιότητες) των τηλεοπτικών φίλων του λαού κκ. Ι. Δημαρά και Αλ.Μητρόπουλου (όταν εμφανίζεται κάμερα ο πρώτος «κλαίει» και ο δεύτερος μεταμορφώνεται σε… εργατοπατέρα) απομακρύνει το ενδεχόμενο να έλθει τρίτος ο κ. Κικίλιας.

***

Πάντως η υποψηφιότητα Κικίλια κινδυνεύει να εξελιχθεί σε φιάσκο χειρότερο από εκείνο της αλησμόνητης υποψηφιότητας του κ. Ι. Τζαννετάκου για τη θέση του υπερνομάρχη Αθηνών- Πειραιώς το 2002. Γι΄ αυτό οι ρομαντικοί δεν αποκλείουν ότι ο κ. Αντ. Σαμαράς θα διορθώσει το λάθος του, θα κάνει ένα «άλμα μεγαλύτερο από τη φθορά» και θα «σουτάρει» τον υποψήφιο έξω από το γήπεδο όσο είναι καιρός. Ωστόσο οι ρεαλιστές στοιχηματίζουν ότι δεν θα το κάνει, γιατί αν το κάνει τότε θα εγκλωβιστεί σε μια κατάσταση όπου καμία απόφασή του δεν θα θεωρείται πλέον στέρεα και σταθερή…

***

Ο κ. Κ. Καραμανλής γιόρτασε χθες τα γενέθλιά του και του ευχήθηκαν τηλεφωνικώς ή διά ζώσης στο γραφείο του στην πλατεία Μαβίλη φίλοι και πρώην συνεργάτες. Ο τέως πρωθυπουργός τα έχει δει και τα έχει κάνει όλα στη ζωή του (π.χ. έφθασε στην κορυφή και διεπίστωσε ότι δεν υπάρχει τίποτε εκεί, για να παραφράσω τη ρήση του βρετανού πρωθυπουργού Χάρολντ Μακ Μίλαν για την εξουσία…) και είναι μόλις 54. Το 2023 θα είναι μόλις 67, όσο ήταν ο θείος του το 1974. Ποιος ξέρει; Ισως κάποτε επιστρέψει για να μας σώσει…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk