Τα χρέη πνίγουν και το ξενοδοχείο Πεντελικόν

Την υπαγωγή της στο άρθρο 99 του νέου Πτωχευτικού Κώδικα πέτυχε, σύμφωνα με πληροφορίες, στις αρχές Αυγούστου η εταιρεία Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Βάρδης ΑΕ, η οποία έχει στην ιδιοκτησία της και διαχειρίζεται το ξενοδοχείο Πεντελικόν στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς. Η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης στον χώρο των εκδηλώσεων και της γαστρονομίας με τις επιχειρήσεις Κτήμα Ρentelikon (έκταση 32 στρεμμάτων στη Βαρυμπόμπη), Ρentelikon Catering, ΡierΟne (τρία εστιατόρια στη Μαρίνα Φλοίσβου), …

Τα χρέη πνίγουν και το ξενοδοχείο Πεντελικόν | tovima.gr

Την υπαγωγή της στο άρθρο 99 του νέου Πτωχευτικού Κώδικα πέτυχε, σύμφωνα με πληροφορίες, στις αρχές Αυγούστου η εταιρεία Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Βάρδης ΑΕ, η οποία έχει στην ιδιοκτησία της και διαχειρίζεται το ξενοδοχείο Πεντελικόν στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς. Η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης στον χώρο των εκδηλώσεων και της γαστρονομίας με τις επιχειρήσεις Κτήμα Ρentelikon (έκταση 32 στρεμμάτων στη Βαρυμπόμπη), Ρentelikon Catering, ΡierΟne (τρία εστιατόρια στη Μαρίνα Φλοίσβου), Αster Κin (λευκά είδη), ενώ ελέγ χει και την αλυσίδα αρτοποιείων Εric Κayser.

Ο υψηλός τραπεζικός δανεισμός (που προσεγγίζει τα 25 εκατ. ευρώ) αλλά και η μείωση του τζίρου στην εταιρεία οδήγησαν στην αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 για να αποφευχθεί η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων από τους πιστωτές. Εκτιμάται επίσης ότι στην κακή χρηματοοικονομική κατάσταση της εταιρείας συνέβαλαν οι μεγάλες ζημιές που παρουσίασε η αλυσίδα Εric Κayser, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχονται στα 5-6 εκατ. ευρώ, επιβαρύνοντας τα οικονομικά αποτελέσματα σε μια δύσκολη περίοδο. Το ιστορικό ξενοδοχείο πέντε αστέρων που εγκαινιάστηκε το 1927, πέρασε το 1984 στην ιδιοκτησία της οικογένειας του κ. Χάρη Βάρδη, ομογενούς από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Στο ιστορικό κτίσμα του 1927, που ανακαινίστηκε ολοκληρωτικά το 2004, προστέθηκαν 14 πολυτελείς σοφίτες στον τέταρτο όροφο, ενώ το ξενοδοχείο επεκτάθηκε με τρία νέα κτίρια περιμετρικά στον κήπο των 3.500 τ.μ. «Το Βήμα» επικοινώνησε με την εταιρεία, στελέχη της οποίας παρέπεμπαν σε σημερινές επίσημες ανακοινώσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk