Οι πρώτες ζημιές φόβισαν τον Τσαντίλη

Η ιστορική φίρμα Τσαντίλης στον χώρο της ένδυσης έβαλε λουκέτο τον Ιούλιο στο κατάστημα της οδού Σταδίου στο κέντρο της Αθήνας, ενώ τον Ιούνιο έκλεισε το μαγαζί στο Χαλάνδρι, αν και παρέμεινε σε αυτόν τον χώρο η μάρκα Τous που διακινεί ο ίδιος επιχειρηματίας. Τα υπόλοιπα καταστήματα του ομίλου Τσαντίλη λειτουργούν κανονικά και σύμφωνα με τον μέτοχο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου κ. Αλ. Τσαντίλη δεν πρόκειται να διακόψουν τη λειτουργία τους, αν η αναδιάρθρωση που υλοποιούν αυτή την περίοδο επαναφέρει τον όμιλο στην κερδοφορία το επόμενο έτος.

Η ιστορική φίρμα Τσαντίλης στον χώρο της ένδυσης έβαλε λουκέτο τον Ιούλιο στο κατάστημα της οδού Σταδίου στο κέντρο της Αθήνας, ενώ τον Ιούνιο έκλεισε το μαγαζί στο Χαλάνδρι, αν και παρέμεινε σε αυτόν τον χώρο η μάρκα Τous που διακινεί ο ίδιος επιχειρηματίας.

Τα υπόλοιπα καταστήματα του ομίλου Τσαντίλη λειτουργούν κανονικά και σύμφωνα με τον μέτοχο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου κ. Αλ. Τσαντίλη δεν πρόκειται να διακόψουν τη λειτουργία τους, αν η αναδιάρθρωση που υλοποιούν αυτή την περίοδο επαναφέρει τον όμιλο στην κερδοφορία το επόμενο έτος. «Το 2009 εμφανίσαμε ζημιές ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ και το 2010 θα είναι ζημιογόνο» υποστηρίζει ο κ. Τσαντίλης και προσθέτει: «Αποφασίσαμε να κλείσουμε τα καταστήματα που απέδωσαν λιγότερα σε σχέση με τα έξοδα, αλλά και να προβούμε σε γενικότερη περικοπή στα κόστη, όπως απολύσεις εργαζομένων σε μικρό βαθμό, επανασυμφωνία ενοικίων με καλύτερους όρους κ.ά. Στο κέντρο της Αθήναςείχαμε δύο καταστήματα Τσαντίλης (στην Πανεπιστημίου και στην Ερμού), οπότε ακόμη ένα, το τρίτο στη Σταδίου, που άνοιξε το 2005, ήταν πλεονασμός σε περίοδο κρίσης. Επίσης, το ενοίκιο αυτού του καταστήματος ήταν πολύ υψηλό για τα σημερινά δεδομένα». Στη θέση του καταστήματος Τσαντίλη που έκλεισε θα λειτουργήσει το κατάστημα ένδυσης Βrooks Βrothers.

Στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του ομίλου, το κατάστημα ένδυσης ΜFG, που διακινεί στην Ελλάδα ο κ. Τσαντίλης, στο Golden Ηall έκλεισε και μετακόμισε σε corner στο κατάστημα Τσαντίλης στο ίδιο εμπορικό κέντρο, ώστε να μειωθούν τα έξοδα.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος διατηρεί καταστήματα Τσαντίλης σε Ερμού, Πανεπιστημίου, Golden Ηall, Κηφισιά, Γλυφάδα και Πάτρα και καταστήματα Τous σε Μall, Golden Ηall, Αttica, Βουκουρεστίου, Χαλάνδρι, Ερμού, Μediterranean Cosmos σε Θεσσαλονίκη, Κύπρο, καθώς και ένα ηλεκτρονικό κατάστημα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk