Η κρίση χτύπησε τις πωλήσεις Νautica και Τimberland

Aίτηση στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθήνας για υπαγωγή στη διαδικασία συνδιαλλαγής του άρθρου 99 υπέβαλε χθες η Ridenco Commercial, θυγατρική κατά 99,9% της εισηγμένης εταιρείας Ridenco που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή και εμπορία ειδών ένδυσης και υπόδησης όπως Τimberland, Νautica κ.ά. Ουσιαστικά όμως η θυγατρική, στην οποία εισφέρθηκε προσφάτως η εμπορική δραστηριότητα της μητρικής, διενεργεί το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων της Ridenco και των λειτουργικών κερδών, με αποτέλεσμα τυχόν αδυναμία αποπληρωμής των υποχρεώσεών της να ισοδυναμεί με νάρκη στα θεμέλια του εισηγμένου ομίλου.

Aίτηση στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθήνας για υπαγωγή στη διαδικασία συνδιαλλαγής του άρθρου 99 υπέβαλε χθες η Ridenco Commercial, θυγατρική κατά 99,9% της εισηγμένης εταιρείας Ridenco που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή και εμπορία ειδών ένδυσης και υπόδησης όπως Τimberland, Νautica κ.ά.

Ουσιαστικά όμως η θυγατρική, στην οποία εισφέρθηκε προσφάτως η εμπορική δραστηριότητα της μητρικής, διενεργεί το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων της Ridenco και των λειτουργικών κερδών, με αποτέλεσμα τυχόν αδυναμία αποπληρωμής των υποχρεώσεών της να ισοδυναμεί με νάρκη στα θεμέλια του εισηγμένου ομίλου.

Ενδεικτικά, το 2009 η μητρική είχε τζίρο 47,7 εκατ. ευρώ, ΕΒΙΤDΑ 1,5 εκατ. ευρώ και ζημιές 4,78 εκατ. ευρώ, ενώ η θυγατρική εμφάνισε τζίρο 43 εκατ. ευρώ, ΕΒΙΤDΑ 1,8 εκατ. ευρώ και ζημιές 1,68 εκατ. ευρώ.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η υποβολή της αίτησης κατέστη αναγκαία- παρ΄ όλο που η θυγατρική καλύπτει ως σήμερα το σύνολο των υποχρεώσεών της προς εργαζομένους, Δημόσιο, ασφαλιστικούς οργανισμούς και προμηθευτές- προκειμένου η θυγατρική να διασφαλίσει τα συμφέροντά της, καθώς και αυτά των μετόχων και πιστωτών της, αφού δεν κατέστη δυνατή η αναχρηματοδότηση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς δύο πιστωτικά ιδρύματα, αλλά υπεβλήθη από το ένα εξ αυτών αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εις βάρος της ακίνητης περιουσίας της θυγατρικής και της Ridenco.

Ταυτόχρονα με την υποβολή της αίτησης για υπαγωγή στη διαδικασία του άρθρου 99, υπεβλήθη αίτηση προληπτικών μέτρων σύμφωνα με τα άρθρα 100 και 10 του Ν. 3588/2007.

Η Ridenco Commercial σύμφωνα με τα στοιχεία του 2009 εμφανίζει υψηλό δανεισμό 53,3 εκατ. ευρώ (24,8 εκατ. ευρώ μακροπρόθεσμο και 28,5 εκατ. ευρώ βραχυπρόθεσμο). Παράλληλα, ενώ η εταιρεία είχε τζίρο 43 εκατ. ευρώ, διέθεσε 20 εκατ. ευρώ για διαφήμιση και 7,5 εκατ. ευρώ για έξοδα διοίκησης!

Οπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, ο όμιλος Ridenco ανέθεσε στην εταιρεία παροχής χρηματοοικονομικών συμβουλών Deloitte Βusiness Solutions την εκπόνηση επιχειρηματικού σχεδίου αναδιοργάνωσης και αναδιάρθρωσης των υποχρεώσεών του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk