Διαγωνισμός για 5 αστέρων «παγόδα»

Τη δημιουργία και εκμετάλλευση ενός σύγχρονου ξενοδοχειακού συγκροτήματος συνολικής έκτασης 13.000 τ.μ. εντός της λιμενικής ζώνης προβλέπει προκήρυξη του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, η οποία λήγει στις 15 Δεκεμβρίου του 2010 με ημερομηνία αποσφράγισης των σχετικών προσφορών-προτάσεων την 22α Δεκεμβρίου 2010. Σύμφωνα με το σχέδιο της διοίκησης του ΟΛΠ ΑΕ, η «παγόδα», το παλιό εκθεσιακό κέντρο του οργανισμού, που αποτελεί σήμα κατατεθέν του Πειραιά εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, θα παραχωρηθεί σε ιδιώτες προκειμένου να μετατραπεί σε ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα πέντε αστέρων, το οποίο θα διαθέτει όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές.

Τη δημιουργία και εκμετάλλευση ενός σύγχρονου ξενοδοχειακού συγκροτήματος συνολικής έκτασης 13.000 τ.μ. εντός της λιμενικής ζώνης προβλέπει προκήρυξη του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, η οποία λήγει στις 15 Δεκεμβρίου του 2010 με ημερομηνία αποσφράγισης των σχετικών προσφορών-προτάσεων την 22α Δεκεμβρίου 2010.

Σύμφωνα με το σχέδιο της διοίκησης του ΟΛΠ ΑΕ, η «παγόδα», το παλιό εκθεσιακό κέντρο του οργανισμού, που αποτελεί σήμα κατατεθέν του Πειραιά εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, θα παραχωρηθεί σε ιδιώτες προκειμένου να μετατραπεί σε ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα πέντε αστέρων, το οποίο θα διαθέτει όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές.

Η παραχώρηση προβλέπεται να γίνει για 30 χρόνια με τη δυνατότητα παράτασής της για άλλα πέντε χρόνια. Η συγκεκριμένη παραχώρηση πέραν της «παγόδας» προβλέπει και την παραχώρηση άλλων 13 στρεμμάτων που γειτονεύουν με την «παγόδα» για τη δημιουργία ενός σύγχρονου σταθμού υποδοχής και εξυπηρέτησης επιβατών κρουαζιέρας.

Το κείμενο της διακήρυξης του διεθνούς διαγωνισμού πρόκειται να αναρτηθεί στο Διαδίκτυο και θα παραδίδεται από την επόμενη εβδομάδα στους επενδυτικούς οίκους.

Ειδικότερα, η προκήρυξη του ΟΛΠ προβλέπει, πέραν της παραχώρησης των 30 ετών συν άλλα πέντε χρόνια, διατήρηση της αρχιτεκτονικής μορφής της στέγης («παγόδα») ακριβώς επειδή έχει καταστεί… τοπόσημο για τον Πειραιά, δυνατότητα τροποποίησης, κατασκευής ή ανακατασκευής ολόκληρου του κτιρίου και παραχώρηση της έκτασης των 13 στρεμμάτων, του τετραώροφου κτιρίου και της πενταγωνικής αποθήκης. Το έργο αποτελεί τμήμα του επενδυτικού προγράμματος του ΟΛΠ.

Ας σημειωθεί ότι στον Πειραιά δεν υπάρχει σήμερα άλλο ξενοδοχειακό συγκρότημα πέντε αστέρων, ενώ στα δεδομένα της επένδυσης που όπως εκτιμά ο ΟΛΠ την καθιστούν ελκυστική είναι η γειτνίασή του με το νέο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Πειραιά, η διέλευση και στάθμευση στο παρακείμενο χώρο του monorail, καθώς και η λειτουργία στην πλατεία Αγ. Νικολάου υπόγειου σταθμού στάθμευσης αυτοκινήτων 770 θέσεων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk