Αναστολή κομματικής ιδιότητας Εκτός ΠΑΣΟΚ ο Αλέξης Μητρόπουλος και ο Γιάννης Δημαράς

Εκτός ΠΑΣΟΚ βρίσκονται ο Αλέξης Μητρόπουλος και ο Γιάννης Δημαράς μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η αναστολή της κομματικής ταυτότητας «έγινε αυτόματα» αναφέρει ο πρόεδρος της επιτροπής καταστατικού του ΠΑΣΟΚ Γ.Ανωμερίτης, λέγοντας επίσης πως δεν χρειάζεται καμία περαιτέρω διαδικασία.

Εκτός ΠΑΣΟΚ βρίσκονται ο Αλέξης Μητρόπουλος και ο Γιάννης Δημαράς μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς τους για την Περιφέρεια Αττικής καθώς έρχονται αντιμέτωποι με την επίσημη επιλογή του κόμματος.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Πιστοποίησης και Τήρησης του Καταστατικού (ΕΚΑΠ) του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ανωμερίτης ανέφερε ότι βάσει καταστατικού «οι ίδιοι ουσιαστικά έθεσαν εαυτούς εκτός κόμματος με τις επιλογές τους, οι οποίες οδήγησαν αυτομάτως στην αναστολή της κομματικής τους ιδιότητας».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Γ.Ανωμερίτη, ο Αλ. Μητρόπουλος χάνει την κομματική του ιδιότητα, γιατί επέλεξε να είναι υποψήφιος με τη στήριξη άλλου κόμματος και ο Γ.Δημαράς επειδή έθεσε υποψηφιότητα σε περιφέρεια στην οποία ήδη το Εθνικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει να στηρίξει άλλη υποψηφιότητα.

Ο πρόεδρος της ΕΚΑΠ του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι δεν χρειάζεται να γίνει καμία επιπλέον διαδικασία.

Σε δήλωσή του σημείωνε ότι δεν πρόκειται τα δύο στελέχη να κληθούν σε απολογία, αλλά ούτε και να υπάρξει ανακοίνωση. Ακόμη, ο Γ.Ανωμερίτης διευκρίνισε ότι πλέον ο Αλ.Μητρόπουλος χάνει και την ιδιότητα του μέλους του Εθνικού Συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Γ. Δημαράς, όσο και η Σ. Σακοράφα και ο Β. Οικονόμου έχασαν αυτομάτως την ιδιότητα του μέλους του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ όταν τέθηκαν εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, μετά την επιλογή τους να διαφοροποιηθούν από την επίσημη θέση της κυβέρνησης, ψηφίζοντας «παρών» αντί να στηρίξουν το νομοσχέδιο για το μνημόνιο.

Την ιδιότητα του μέλους στο Εθνικό Συμβούλιο την είχαν ως βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Νωρίτερα, ερωτηθείς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής διευκρίνιζε ότι δεν τίθεται θέμα για τον Γ. Δημαρά, καθώς ήταν μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ (μόνο) όσο ήταν μέλος της ΚΟ του κόμματος, ενώ αναφορικά με την υποψηφιότητα του Αλ. Μητρόπουλου, τόνιζε ότι είναι θέμα του κόμματος και όχι της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
Σίβυλλα
Helios Kiosk