Φάρμακο για τις κράμπες αποτρέπει τα εγκεφαλικά

ΛΟΝΔΙΝΟ. Αμερικανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για τις μυϊκές κράμπες εμποδίζει την εμφάνιση εγκεφαλικών επεισοδίων και μάλιστα πολύ πιο αποτελεσματικά από ό,τι οι ασπιρίνες. Την έρευνα πραγματοποίησαν επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η σιλοσταζόλη, η οποία εμποδίζει τη δημιουργία θρομβώσεων, έχει λιγότερες παρενέργειες από ό,τι η ασπιρίνη. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η σιλοσταζόλη δεν είναι …

Φάρμακο  για τις κράμπες  αποτρέπει  τα εγκεφαλικά | tovima.gr

ΛΟΝΔΙΝΟ. Αμερικανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για τις μυϊκές κράμπες εμποδίζει την εμφάνιση εγκεφαλικών επεισοδίων και μάλιστα πολύ πιο αποτελεσματικά από ό,τι οι ασπιρίνες. Την έρευνα πραγματοποίησαν επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η σιλοσταζόλη, η οποία εμποδίζει τη δημιουργία θρομβώσεων, έχει λιγότερες παρενέργειες από ό,τι η ασπιρίνη.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η σιλοσταζόλη δεν είναι μόνο πιο ισχυρό αμυντικό όπλο από την ασπιρίνη αλλά έχει και μειωμένες πιθανότητες να προκαλέσει αιμορραγίες, που είναι και ένας από τους πιο μεγάλους κινδύνους της συχνής κατανάλωσης ασπιρίνης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
Σίβυλλα
Helios Kiosk