Και επισήμως υποψήφιοι Μητρόπουλος και Δημαράς

Νέα δεδομένα και για το ΠαΣοΚ αλλά και για τον ΣΥΝ διαμορφώνουν από χθες στην Περιφέρεια Αττικής οι επίσημες ανακοινώσεις ξεχωριστών υποψηφιοτήτων από τον ανεξάρτητο βουλευτή κ. Ι.Δημαρά και τον εργατολόγο κ. Αλ. Μητρόπουλο που διεκδικούν το αξίωμα του περιφερειάρχη απέναντι στον επίσημο υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος κ. Ι. Σγουρό. Προερχόμενοι και οι δύο από τον χώρο του ΠαΣοΚ, με «αντιμνημονιακή» ρητορική, αναμένεται να διεκδικήσουν ψήφους από την ίδια δεξαμενή. Ο κ. Δημαράς, …

Νέα δεδομένα και για το ΠαΣοΚ αλλά και για τον ΣΥΝ διαμορφώνουν από χθες στην Περιφέρεια Αττικής οι επίσημες ανακοινώσεις ξεχωριστών υποψηφιοτήτων από τον ανεξάρτητο βουλευτή κ. Ι.Δημαρά και τον εργατολόγο κ. Αλ. Μητρόπουλο που διεκδικούν το αξίωμα του περιφερειάρχη απέναντι στον επίσημο υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος κ. Ι. Σγουρό.

Προερχόμενοι και οι δύο από τον χώρο του ΠαΣοΚ, με «αντιμνημονιακή» ρητορική, αναμένεται να διεκδικήσουν ψήφους από την ίδια δεξαμενή. Ο κ. Δημαράς, ο οποίος είχε διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ όταν αρνήθηκε να υπερψηφίσει το σχέδιο νόμου για το μνημόνιο, μπορεί, σύμφωνα με εκτιμήσεις, να «κόψει» ψήφους από τον έχοντα το επίσημο χρίσμα του ΠαΣοΚ στην Περιφέρεια Αττικής, συσπειρώνοντας γύρω του στελέχη του λεγόμενου «πατριωτικού» ΠαΣοΚ και δημιουργώντας πονοκέφαλο στο «πράσινο» επιτελείο.

Παράλληλα όμως η υποψηφιότητά του περιπλέκει και τους σχεδιασμούς στο επιτελείο της Κουμουνδούρου, που βλέπει ένα ακόμη «εμπόδιο»- πέρα από τις εσωκομματικές αντιδράσεις κυρίως από τη Νεολαία του ΣΥΝ και το «Αριστερό Ρεύμα»- να τη δυσκολεύει, ύστερα από την απόφασή της να στηρίξει τον κ. Μητρόπουλο.

Την ώρα που χθες το βράδυ στελέχη της ηγετικής ομάδας του ΣΥΝ, όπως ο κ. Ν. Βούτσης, παρακολουθούσαν την ομιλία του κ. Μητρόπουλου, κατά τη διάρκεια δημόσιας εκδήλωσης την οποία είχαν διοργανώσει τρεις πασοκογενείς συλλογικότητες- μεταξύ των οποίων ήταν η «Δημοκρατική Συνεννόηση» με επικεφαλής τον ανεξάρτητο βουλευτή κ. Β. Οικονόμου -, ο κ. Δημαράς εξέδιδε γραπτή ανακοίνωση για την κάθοδό του στη μάχη της Αττικής. «Ηρθε η ώρα που όλοι μαζί μπορούμε να πούμε ΟΧΙ στο μνημόνιο της υποτέλειας » σημείωνε στη δήλωσή του ο κ. Δημαράς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk