Μέγαρο Μαξίμου – Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Δεν εξισώνεται η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης με αυτή του πετρελαίου κίνησης

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούσαν, μετά τη σύσκεψη,ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται στο σωστό δρόμο, όσον αφορά την υλοποίηση των δεσμεύσεων έναντι του μνημονίου για το τρίτο τρίμηνο και εξέφραζαν αισιοδοξία για την πορεία των εσόδων στο 2010, προσθέτοντας ότι σε αυτά θα προσμετρηθούν και τα έσοδα του ερχόμενου Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου. Επιπλέον συζητήθηκαν …

Η πορεία των εσόδων και το προσχέδιο του προϋπολογισμού βρίσκονται στην ατζέντα της σύσκεψης που συγκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας, ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη και η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.

Παρών στη σύσκεψη ήταν και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος.

Σύμφωνα με υπουργούς που συμμετείχαν στη σύσκεψη, έγινε μια επισκόπηση για την εξέλιξη των δράσεων που έχουν δρομολογηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου ανά υπουργείο, καθώς επίσης και για τις διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν προγραμματιστεί.

Επιπλέον συζητήθηκαν και οι προτεραιότητες για το τέταρτο τρίμηνο.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούσαν, μετά τη σύσκεψη, ότι είμαστε στο σωστό δρόμο, όσον αφορά την υλοποίηση των δεσμεύσεων έναντι του μνημονίου για το τρίτο τρίμηνο και εξέφραζαν αισιοδοξία για την πορεία των εσόδων στο 2010, προσθέτοντας ότι σε αυτά θα προσμετρηθούν και τα έσοδα του ερχόμενου Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου.

Επιπλέον, οι ίδιες πηγές χαρακτήριζαν ικανοποιητικό το επιτόκιο και το αποτέλεσμα της σημερινής έκδοσης εντόκων γραμματίων.

Οσον αφορά στο σενάριο της εξίσωσης του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, οι ίδιες πηγές έθεσαν ως προϋπόθεση για να προκριθεί αυτή η λύση, την ύπαρξη μηχανισμών αναδιανομής, ο οποίος προς το παρόν τουλάχιστον δεν υπάρχει.

Εκαναν μάλιστα λόγο για μέτρο εξυγίανσης και κοινωνικά δίκαιο «αν εφαρμοστεί σωστά». Παράλληλα έλεγαν ότι εξετάζονται και άλλα σενάρια. Εξ άλλου οι ίδιες πηγές χαρακτήριζαν το Σεπτέμβριο ως «μήνα Ρέππα» και συμπλήρωναν μεταξύ άλλων ότι το θέμα του ανοίγματος για τα υπόλοιπα κλειστά επαγγέλματα θα έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του χρόνου.
.
Στη σύσκεψη τέθηκαν επί τάπητος όλα τα στοιχεία, ειδικά για την υστέρηση εσόδων που παρατηρείται, υπό το πρίσμα των επαφών που είχε ο πρωθυπουργός στο Οσλο με τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν.

Ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, θα ταξιδέψει τις επόμενες ημέρες σε Βρυξέλλες και ΗΠΑ και αναμένεται να επιστρέψει σε δέκα περίπου ημέρες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk