Εξεταστική για SiemensΕτοιμάζουν βαλίτσες για Μόναχο

Εν αναμονή των τελικών συνεννοήσεων με την Εισαγγελία του Μονάχου τελεί η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, η οποία διερευνά το σκάνδαλο της Siemens, για την πραγματοποίηση του ταξιδιού κλιμακίου βουλευτών στη Γερμανία που θα εξετάσουν τον Μ. Χριστοφοράκο και τους Ράινχαρτ Σίκατσεκ και Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, εκ των κεντρικών διαχειριστών των «μαύρων ταμείων» της μητρικής εταιρείας. Ως την προσεχή Τετάρτη ή Πέμπτη και σε κάθε περίπτωση το αργότερο ως τις αρχές της προσεχούς εβδομάδας …

Εν αναμονή των τελικών συνεννοήσεων με την Εισαγγελία του Μονάχου τελεί η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, η οποία διερευνά το σκάνδαλο της Siemens, για την πραγματοποίηση του ταξιδιού κλιμακίου βουλευτών στη Γερμανία που θα εξετάσουν τον Μ. Χριστοφοράκο και τους Ράινχαρτ Σίκατσεκ και Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, εκ των κεντρικών διαχειριστών των «μαύρων ταμείων» της μητρικής εταιρείας.

Ως την προσεχή Τετάρτη ή Πέμπτη και σε κάθε περίπτωση το αργότερο ως τις αρχές της προσεχούς εβδομάδας αναμένεται η ειδοποίηση από τη γερμανική Εισαγγελία για τον ακριβή χρόνο και τόπο των καταθέσεων, ενώ η πραγματοποίηση του ταξιδιού τοποθετείται από μέλη της Επιτροπής το αργότερο ως το τέλος της προσεχούς εβδομάδας. Το βασικό ερώτημα ωστόσο που προβληματίζει τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής είναι ως πού είναι διατεθειμένος να φτάσει ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens Ηellas στην κατάθεσή του. Ο ίδιος έχει διαμηνύσει μέσω του συνηγόρου του προς τη μητρική εταιρεία ότι θα δεχθεί να εξεταστεί από τα μέλη του κλιμακίου βουλευτών, ωστόσο αυτό δεν διασφαλίζει ότι θα μιλήσει… με διευθύνσεις και ονόματα, δηλαδή για συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα και κρατικούς αξιωματούχους οι οποίοι χρηματίστηκαν επί των ημερών του.

Αυτό είναι εξάλλου και το αντικείμενο της έρευνας που ολοκληρώνεται εντός της εβδομάδος για να ξεκινήσει η σύνταξη του πορίσματος (η χρονική προθεσμία κατάθεσής του εξαντλείται στις 30/9).

Το κλιμάκιο της Εξεταστικής Επιτροπής που θα μεταβεί στη Γερμανία θα συνοδεύεται από τον εφέτη ανακριτή κ. Γ. Χριστοδούλου , καθώς και από πρακτικογράφους της Βουλής οι οποίοι θα καταγράψουν τις συζητήσεις. Οι βουλευτές που αναμένεται να ταξιδέψουν στο Μόναχο είναι από το ΠαΣοΚ η κυρία Βασιλική Τσόνογλου (οι κκ. Π. Ρήγας και Β. Κεγκέρογλου που είχαν οριστεί πριν από την υφυπουργοποίησή τους αναμένεται να αντικατασταθούν σήμερα), από τη ΝΔ οι κκ. Π. Καμμένος και Γρ. Αποστολάκος (εκτός αν αντικατασταθεί ο κ. Καμμένος από τον κ. Κ. Τζαβάρα , όπως φέρεται να επιθυμεί η Ρηγίλλης), ενώ από τα μικρότερα κόμματα θα είναι ο κ. Αθ. Παφίλης (ΚΚΕ), ο κ. Κ. Αϊβαλιώτης (ΛΑΟΣ) και ο κ. Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ).

Σήμερα εξάλλου έχει προγραμματιστεί να καταθέσει ο πρώην «στρατηγός» του ΠαΣοΚ κ. Θ. Τσουκάτος, ο οποίος έχει αποδεχθεί ότι έλαβε 1 εκατ. μάρκα από τη Siemens υποστηρίζοντας ότι πήγαν στα κομματικά ταμεία, ενώ αύριο ενδέχεται να καταθέσει η πρώην υπουργός κυρία Ντόρα Μπακογιάννη .

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk