ΣΤΗΛΗ ΑΛΑΤΟΣ

Τουρίστες

Εκ του αποτελέσματος το συμπέρασμα. Τι άφησε πίσω της η Ξενογιαννακοπούλου ύστερα από έντεκα μήνες υπουργικής θητείας; Περισσότερα χρέη στα ξεχαρβαλωμένα νοσοκομεία. Ποιο ήταν το τίμημα για αυτή την κακοδιαχείριση και την ακατάλληλη υπηρεσία; Φυσικά μια νέα υπουργοποίηση. Γεγονός που δεν συμβαίνει σε καμιά ιδιωτική εταιρεία. Τα ΄κανες θάλασσα; Αντε στο καλό. Τι άφησε πίσω της η Λούκα Κατσέλη; Μεγαλύτερη ακρίβεια, αχαλίνωτη κερδοσκοπία και ασυγκράτητο πληθωρισμό. Ποιο το τίμημα για αυτή την άκρως αντιλαϊκή και δυσφημιστική, του κυβερνητικού έργου, υπηρεσία; Φυσικά μια νέα πολυθρόνα στο υπουργείο Εργασίας.

Εκ του αποτελέσματος το συμπέρασμα. Τι άφησε πίσω της η Ξενογιαννακοπούλου ύστερα από έντεκα μήνες υπουργικής θητείας; Περισσότερα χρέη στα ξεχαρβαλωμένα νοσοκομεία. Ποιο ήταν το τίμημα για αυτή την κακοδιαχείριση και την ακατάλληλη υπηρεσία; Φυσικά μια νέα υπουργοποίηση. Γεγονός που δεν συμβαίνει σε καμιά ιδιωτική εταιρεία. Τα ΄κανες θάλασσα; Αντε στο καλό.

Τι άφησε πίσω της η Λούκα Κατσέλη; Μεγαλύτερη ακρίβεια, αχαλίνωτη κερδοσκοπία και ασυγκράτητο πληθωρισμό. Ποιο το τίμημα για αυτή την άκρως αντιλαϊκή και δυσφημιστική, του κυβερνητικού έργου, υπηρεσία; Φυσικά μια νέα πολυθρόνα στο υπουργείο Εργασίας. Τι έκανε επί έντεκα μήνες η Τίνα Μπιρμπίλη; Εξ όσων γνωρίζω, σχεδιάζει μεγαλεπήβολα όνειρα επί χάρτου. Πρακτικά τίποτα. Το περιβάλλον των αστικών περιοχών και κυρίως το κέντρο της πρωτεύουσας, το αφοδευτήριο της Αθήνας. Μπορεί να μη φταίει η ίδια. Αλλά το αποτέλεσμα μετράει επί της ουσίας. Τουτέστιν ως έργο ανύπαρκτη, ως υπουργός ακλόνητη. Περίφημα. Τι έκανε επί έντεκα μήνες ο Π. Γερουλάνος; Συσκέψεις, ενημερώσεις, διαβουλεύσεις. Τι πλήρωσε για αυτή την ανυπαρξία; Φυσικά ο ρόλος του αναβαθμίστηκε στα στρατηγικά επιτελεία. Για να μη σας τρώω τον χρόνο, το διά ταύτα από την αόρατη προσφορά των περισσότερων υπουργών ένα και απλό: Οι ακατάλληλοι πρώτοι και οι καλύτεροι τελευταίοι. Πρωταθλήτρια η ελληνική πολιτική σ΄ αυτό το σπορ. Η ανικανότητα των πολιτικών αποτυπώνει σε όλο το μεγαλείο την παραλυσία των κρατικών υπηρεσιών. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Γιατί σε τελευταία ανάλυση ποσώς με ενδιαφέρει αν ο Χ υπουργός είναι ή δεν είναι εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό. Καλά τη δουλειά του να κάνει και ας είναι ο χειρότερος εχθρός. Αλλά, ως γνωστόν, εδώ το Δημόσιο είναι αφρικανικό. Σάμπως από την τσέπη του Γιώργου πληρώνονται όλοι αυτοί οι ανύπαρκτοι και αραχτοί; Δηλαδή ο κολλητός του Πρωθυπουργού, το λιβανιστήρι του κόμματος και ο άριστος στην επικοινωνία είναι τα βασικά προσόντα που σε κάνουν αιώνιο τουρίστα στα υπουργεία!

ddanikas@dolnet.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk